nlc.hu
Sztárok

Csősz Boglárka interjú

„Ideje lenne a férfiaknak egyenrangú félként kezelni a nőket” – Csősz Bogival beszélgettünk

Csősz Bogi március végén ünnepelte 39. születésnapját, melynek kapcsán mesélt az elmúlt időszakról, arról, hogy kik támogatták őt válása után, mik a legszebb gyermekkori emlékei és milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Hogyan ünnepelted a születésnapodat?

Idén Budapesten születésnapoztam, családi és baráti körben. 

Mi az eddigi legkedvesebb emléked?

Csodás pillanatokat őrzők az erdélyi gyermekkoromból, ahol a természet közelsége, az állatok szeretete, a friss, tiszta levegőn létezés öröme megalapozta bennem azt az energiát, az összhangot a testi és lelki jólét fontosságával, és a magasabb szintű természeti energiák, a belső békesség tiszteletét, amelyhez a mai napig visszanyúlok. Felnőttként is az utazásokhoz kötődnek a legszebb élményeim, a világunk gyönyörű, és igyekszem felfedezni, tisztelni ezt a csodálatos bolygót. 

Ha visszamehetnél az időben, mit mondanál a kislány Boginak?

Mindig megmagyarázhatatlan energiával és erővel mentem előre, valahogy tudtam, hogy nem esik bántódásom, ezért bátran vágtam neki az ismeretlennek. Ma is ugyanúgy nekiindulnék, és most is így állok az ismeretlen kihívásokhoz. Természetesen, aki elindul, annak sem csupa pozitív ajándék a jutalma, az úton érik negatív tapasztalatok is. Számomra az emberi hamis kapcsolatok voltak azok, amik megviseltek, amelyekről kiderültek, csak érdekből voltak, vagy rosszindulat, irigység mérgezte meg a másik fél szándékait.

De ezeken át kell menni, hiába mondanám a fiatalkori énemnek, hogy ne legyen ennyire naiv vagy óvatosabb legyen az emberekkel, akkor az nem én lennék, és nem itt lennék most.

Szóval hiszek abban, hogy minden tanulság tanulás és érték, nincs csupa szép és csak pozitív élet.

Mivel telnek a napjaid?

Lavírozok a közszereplői életem és a privát, üzleti életem között. Most kicsit előtérbe került az üzleti rész, hiszen a Covid alatt a vírusmaszkunk innovációja és gyártása mellett az egészségügyi szektorban is gyártunk, illetve a török-magyar kapcsolataimat megmozgatva magyar szállodák belsőépítészeti munkálatait végezzük, olyan minőségi anyagokkal és szakemberekkel, amelyek itthon nem találhatóak meg. Ezért folyamatosan járom az országot, a Balaton, Sopron térségét és Törökországot az anyagbeszerzés miatt. Nagyon szeretem az üzleti életemet is, kereskedelmi végzettségem van, nagyon örülök, hogy össze tudok hozni kiváló szakembereket határon belül és nemzetközileg is.

Munkán kívül is sokat utazol. Melyik volt a legcsodálatosabb hely, ahol valaha jártál?

Nekem Isztambul egy örök szerelem marad, az utazások során inkább a kulturális, protokolláris tudnivalók, érdekességek ragadtak meg. Nagyon szeretek mélytengeri búvárkodni, pihenésképpen tengerhez, óceánhoz menni, ahol gazdag az élővilág a víz alatt is. Az ENSZ Nőjogi bizottságával olyan helyekre is eljutunk, ahol borzasztó körülmények között élnek az emberek, és a női jogok nagyon nincsenek tiszteletben tartva, az edukációs felvilágosításnak nagyon nagy szerepe van. Láttam már sok körülményt a világból, a legmagasabb luxustól a legszegényebb életkörülményekig, és azt gondolom, az emberek többsége nem jól gondolja, hogy mi is az igazi érték. Az érték az, hogy egészségesen tudunk élni, van ivóvíz, bőséges természeti érték, ami ételt és szépséget ad, és vannak, akik szeretnek minket. Bármilyen közhelyesnek is tűnik, de a minőséget és nem a mennyiséget tartom jónak, és ez a munkára, a pihenésre is érvényes. Ha pedig több jutott a jóból, akkor abból vissza tudunk adni, a női közösségek, tehetségek támogatása az egyik szívügyem.

Csősz Boglárka

Fotó: Csősz Boglárka Instagram

Lassan egy éve, hogy bejelentettétek a válást. Hogy érzed most magadat?

Jól érzem magam. A volt férjemmel tartjuk a kapcsolatot, hiszen közel 15 év kötött össze minket. Bár ma már csak barátként tekintünk egymásra, de a tisztelet egymás iránt, ahogy mindig is volt, most is megvan, számíthatunk egymásra.

Az elmúlt év nekem sűrű volt, hiszen nehéz döntés volt a házasságunk lezárása, költözés, újra egyedül lenni, és újra megtalálni önmagamat.

Folyamatosan változunk, a női lét, az életkor, minden szerepet játszik, én hiszek abban, hogy a változásokra időt kell hagyni, türelemmel, lassan, szeretettel kell önmagunk felé fordulni.

Ki vagy kik támogattak a nehéz időkben?

Nekem a női közösségek, a családom, az igazán közeli barátok segítenek, hálás vagyok nekik, hogy mindig van, aki mellettem van, egy jó tanáccsal vagy csak a társaságával támogat. Szerencsés vagyok, hogy igazán erős bázis van mellettem, és az is érdekes volt, hogy a válásom után ki az, aki tényleg önmagamért szeretett, és ki az, akiben csalódtam. Érdekes időszak volt, nem mindig könnyű pillanatokkal, de egyfajta tisztulási folyamatként éltem meg, szerintem erre szükség van néha. Az sem biztos, hogy túl vagyok rajta, meg kell élni ezeket a folyamatokat, nem sürgetek semmit.

Biztosan rengeteg az udvarlód. Mennyire vagy nyitott rájuk?

Egy erős nőnek nem könnyű tartós kapcsolatot létesíteni, ideje lenne a férfiaknak nem megijedni, és egyenrangú félként kezelni a nőket. Nem lehet visszaszuszakolni konyhákba, befőttesüvegekbe erővel nőket, vagy csendes cselédszerepbe kényszeríteni. Mindegy, hogy olyan nőkről beszélünk, akik karriert, mindegy, hogy családot, mindegy, hogy a kettőt együtt szeretnék, a kölcsönös tisztelet, és a másik támogatása alapvetés.  Ilyen típusú kapcsolatra nyitott vagyok, a felszínes, leuraló, unintelligens emberi viszonyokra semmilyen téren nem.

Csősz Boglárka

Csősz Boglárka a Glamour-gálán (Fotó: Trenka Attila)

El tudnád képzelni, hogy lesz egy olyan pont az életedben, amikor úgy érzed, karrier szempontjából elértél mindent, jöhet a család?

Ha úgy hozza a sorsom, nyitott vagyok mindenre, akkor, amikor eljön az ideje, akkor fogok erről dönteni és nyilatkozni. 

Honnan hoztad a maximalizmust? Kívülről sokszor úgy tűnik, fáradhatatlan vagy…

Ez a személyiségem része, nem elégedtem meg soha a „nem lehetséges” vagy „ehhez te kevés vagy” gondolkodással. Szerintem mindent el lehet érni, meg lehet oldani, persze rengeteg munkával, amit nem igazán látnak az emberek. Könnyebb azt gondolni, hogy ez csak úgy beesik az ajtón, de az eredményekért egy csapattal nagyon sokat dolgozunk. Valóban rengeteg energiám van, keveset is alszom, a barátaim azt szokták mondani, egyszer csak lemerül az elem, akkor kidőlök egy napra, de aztán újraindul a forgószél. 

Engem az eredmények nagyon feltöltenek, nagyon hajt, hogy minél nagyobb dolgokat elérjek, bebizonyítsam magamnak és mindenkinek, hogy ezt is meg lehet csinálni.

Mivel kapcsolódsz ki?

Rendszeresen jógázom és meditálok, szeretem például csendben elindítani a napot és csendben lezárni. Ha úton vagyok, hangoskönyveket hallgatok, nemzetközileg elismert gondolkodók előadásait. A sport is az életem része, és a barátokkal egy jót enni, kikapcsolódni szintén feltölt. Az üres, értelmetlen pillanatokat nem szeretem.

Mesélj az új filmedről!

A 129 című filmmel Noel Péter több éve keresett meg, finanszírozási problémák miatt leálltak az utómunkák. Szerintem fontos, hogy kezdő művészek is kapjanak lehetőséget, aztán vagy élnek vele, vagy nem tudnak. Az ő ötlete volt, hogy színésznőként is legyek benne, így forgattunk még néhány jelenetet, bevallom, hiányzik a filmes világ is, szeretem az alkotási folyamatot. A Covid után most került ki a film, remélem ad egy lökést a hazai filmes világnak, hogy több sci-fi, vagy alternatív műfajú film, művészfilm is készüljön, olyanok, amin gondolkozni is kell, ne csak készen kapott, vizuálisan is egyszerű történetek legyenek. 

Most hogy érzed, kamera előtt vagy mögött mozogsz szívesebben, komfortosabban?

Nem kell választanom, szerencsére mindkettő jelen van az életemben. Ha jönnek a lehetőségek, szívesen szerepelek, de nem mindenáron. Az üzleti, hétköznapi életemet sem kell feladnom, mindkettő a hobbim és a munkám egyszerre. 

Mik a rövid és hosszú távú terveid?

Jelenleg a szállodák átadásán és befejezésén dolgozunk, és nagyon sok új üzleti lehetőség nyílik, amelyekről döntünk majd a közeljövőben. Bízom benne, hosszú távon sikerül egy olyan erős kereskedelmi céget felépítenünk, amely nemzetközi piacokon tudja Magyarország hírnevét erősíteni. A Nők az üzleti életben közösségünket tovább bővítjük, és még sok nőnek szeretnénk példát mutatni, hogy lehet nagyot álmodni, hiszen rengeteg okos, erős, bátor nő van, akikre szüksége van a világnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top