nlc.hu
Sztárok

Sebestyén Balázs szerint semmi rosszat nem tett a dalai láma

Sebestyén Balázs védelmébe vette a dalai lámát, aki nyelvszopogatásra kért egy kisfiút

Balázs szerint az emberek túlreagálták az ügyet.
Sebestyén Balázs

Az elmúlt héten az egész világ felháborodott azon, hogy a dalai láma kamerák kereszttüzében arra kért egy kisfiút, szopogassa a nyelvét, miután szájon csókolta. Balázs szerint nincs szó abúzusról, sokkal inkább egy rosszul elsült poénról.

A nyugati világban ez egyértelműen elítélendőnek, sőt, bűncselekménynek minősül, ám sokan azzal érvelnek, hogy a dalai láma csak viccelődött, ráadásul ez arrafelé nem is olyan nagy dolog. A történtekről a Balázsék című reggeli rádióműsorban is hosszabban beszélgettek, itt Sebestyén Balázs is kifejtette a véleményét.

A vállaltan spirituálisan gondolkodó Sebestyén Balázs elmondta, hogy ő biztosan szájon is csókolta volna a dalai lámát, és abban látja a hibát, hogy a világ nagyobbik része a kontextusából kiragadva, nyugati szemüvegen keresztül értelmezi a látottakat:

Nem tudom, én nagyon felmentem őt: én nem látok pedofíliát, sem gyermekabúzust. Ez egy rosszul elsült poén, amit nyilván nem tehet meg egy egyházi vezető. De az elmúlt 50 évünk nyomja rá az átkot. Nekik nagyon más a humor, játékos, én nem látom a szexualitást ebben. (…) Egyébként puszi nem történt, az az ő tradíciójukban, kultúrájukban nagyon más. Rosszak a benyomások a pedofil papok, a katolikus egyház miatt, a rengeteg megnyomorított élet miatt, amit a katolikus egyház okozott. Ebben a kontextusban ez masszív pedofília – fejtette ki Balázs.

Fotó: Fotocentral.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top