nlc.hu
Sztárok

A brit királyi család mint intézmény egyszerűen megszűnik

András herceg és Harryék az összeomlás szélére sodorták a brit királyi családot?

András yorki herceg botránya, illetve Harryék kiválása sokat rontott a monarchia megítélésén.

A Civitas jelentése szerint a királyi családot az „összeomlás fenyegeti”, és egyre valószínűbb, hogy a jövőben megszűnik mint intézmény. A beszámoló szerzője, Frank Young hosszan beszélt arról, miért gondolkozik így. Young szerint például Harry herceg, akivel szemben már a Sex Pistols egykori frontembere is felszólalt, sokat rontott a család megítélésen, de a botrányos életet élő András yorki herceg is tett a hitelrontásról. 

András herceg és Harry herceg

András herceg és Harry herceg Fotó: Getty Images

„Az általunk ismert királyi család az összeomlás szélén áll, és azt kockáztatja, hogy lassan, de megszünteti önmagát, ha a király nem tesz lépéseket a látogatások fellendítésére, amelyek az elmúlt évtizedben radikálisan lecsökkentek. A halálesetek, botrányok és lemondások miatt a királyi család egyre inkább a keményen dolgozó tagjaira támaszkodik, Károly, Anna, és Eduárd a munka majdnem felét végzi. Most új, dolgozó királyi családtagokra van szükségünk, különben el kell fogadnunk egy olyan királyi családot, amely távolabb van az alattvalóitól, mint az elmúlt 100 évben bármikor” – nyilatkozta Frank Young. Az aggodalmak azért kerültek előtérbe, mert sokak szerint III. Károly az elmúlt időszakban túlságosan távolságtartó az emberekkel szemben, illetve a megjelenéseit is korlátozta. A Civitas állítása szerint 2014 és 2022 között közel 1500-zal csökkent az Egyesült Királyságban tartott királyi látogatások száma, ami hosszú távon káros lehet a család jövőjére nézve. Ezekkel a cselekedetekkel a monarchia az „összeomlását” kockáztatja, vallják a szakértők. A jelentés egyébként Anna hercegnőt, valamint Károlyt tartja a legdolgosabb királyi családtagoknak. 

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top