„Nagyon komfortzónán kívül van” – Sebestyén Balázs kipróbálja magát színészként

T. D. | 2023. Április 19.
Büszkén mesélte a felkérést.

Sebestyén Balázst hosszú évek óta láthatjuk a tévé képernyőjén, mint műsorvezető, vagy hallhatjuk a rádióban reggelente Vadon Jani és Rákóczi Feri társaságában a Balázsék című műsorban. Most viszont arról büszkélkedett Janiéknak, hogy egy új szerepben próbálhatja ki magát: színészként, méghozzá egy olyan darabban, amiben egy személyben fog szerepelni. 

Sebestyén Balázs (Fotó: Schumy Csaba)

Képzeljétek el, hogy felhívtak az Átrium színházból. Nagyon nagy megtiszteltetés és meg is lepődtem. Van nekik egy darabjuk, aminek az a címe, hogy Fehér nyuszi, vörös nyuszi. A jellegzetessége az, hogy nincs díszlet, nincs rendező, nincs semmi, hanem te ülsz ki a színpadra és az iráni szerző által odaadott forgatókönyvvel, végigviszed azt a 600 embert úgy a színpadon, hogy valójában nem tudod, mi történik a színházi előadás közben, se te, se a nézők” – mesélte Balázs a Rádió1 reggeli műsorában. Hozzátette, nem azonnal mondott igent a felkérésre.

„Mondtam, hogy én nagyon örülök, de nem vagyok színész. Hogy kerülök ilyen illusztris csapatba? Gondolkoztam egy-két napot, hogy tudok-e ezzel valamit kezdeni. Nagyon komfortzónán kívül van, de nagyon komfortzónán belül is van. Kértem egy hétvégét, és azt mondtam, hogy oké!” – mondta a híresség. A Fehér nyuszi, vörös nyuszi forgatókönyvét tehát rendszerint a főszereplő olvassa fel, és egy személyben játssza el a darabot. Nincs próba, jelmez vagy díszletek, a produkció improvizációra, és a közönséggel való közös játékra épül. Korábban Peller Anna, Alföldi Róbert, Mucsi Zoltán, Hernádi Judit, Rudolf Péter, Gálvölgyi János, és Kovács Patrícia is elvállalta már az előadást. 

(via)

Exit mobile version