Sztárok

Balázsék nem bánják, ha belesnek hozzájuk az emberek, most más a fontos: „Nem akarunk pánikot kelteni és mi sem pánikolunk”

A közösséget az egyén elé kell helyezni, és most nehéz döntéseket kell meghozni – mondták Balázsék, akik hetekre karanténba vonultak és otthonról vezetik majd a reggeli műsort.

„Ma a legfontosabb feladatunk a tájékoztatás” – mondta Sebestyén Balázs, aki társaival együtt hétfő reggel óta otthonról vezeti a Rádió 1 műsorát. Balázsék arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ma az emberek azzal segíthetnek a legtöbbet, ha követik a kormányzati útmutatásokat és igyekeznek a lehetőségeikhez mérten otthon maradni.

A Balázsék nem a megszokott könnyed hangvételben szólt a hallgatókhoz hétfő reggel, és ez nem véletlen. A rádiósok úgy érzik, a kialakult járványügyi helyzetben az ő felelősségük még nagyobb, így önkéntes karanténből vezetnek műsort, és igyekeznek erre buzdítani, valamint a legfontosabb kérdésekben informálni népes hallgatótáborukat.

„Nagyon fontos, hogy az emberek meghallják és megértsék, milyen döntéseket hoz ma a kormány és miért. Ezek jó döntések. A korlátozások, szigorítások értünk vannak, azért, hogy mihamarabb túl legyünk a krízisen. Ezért hangsúlyozzuk folyamatosan, hogy most mindenki tartsa be a szabályokat. A jelenlegi ismeretek szerint nincs más kiút ebből a helyzetből, mint az, ha lassul a járvány és ehhez tényleg arra van szükség, hogy az emberek hallgassanak most arra, amit felülről mondanak nekik. Jelenleg az egyén felelőssége, így a miénk is, óriási: egyszerűen nem szabad ma csak magunkra gondolnunk” – magyarázta Balázs. 

A hallgatók természetesen nem csak a koronavírussal kapcsolatos témákat hallhatnak reggelenként, a szokásos játékokra, nevetésre éppen úgy számíthatnak, mint korábban. De az ország legnépszerűbb reggeli műsoraként Balázsék úgy érzik, muszáj kivenniük a részüket a kiegyensúlyozott, pánikkeltéstől mentes tájékoztatásból is. A közeljövőben mindennap foglalkoznak majd olyan témákkal, amelyek a vírus közvetlen vagy közvetett hatásáról szólnak, a hétfői adásban munkajogásszal beszélgettek az otthon maradó szülők helyzetéről, és a Noé Állatotthon szóvivőjével is interjút készítettek arról, milyen feladatokat rónak majd az állatmentőkre a járvány során ideiglenesen a gazdájuktól elszakadó kisállatok.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a Rádió 1 csapatával együtt a #maradjotthon - mozgalmat támogatja

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a Rádió 1 csapatával együtt a #maradjotthon-mozgalmat támogatja

Az otthoni munkát már pénteken bejelentették Balázsék, és azonnal elmondták: „Nem az a célunk, hogy pánikot keltsünk. Nagyon fontos, hogy senki ne értsen félre minket, nem akarunk pánikot kelteni és mi sem pánikolunk. A legfontosabb ma az, hogy a vírus terjedése lelassuljon, és minél kevesebben adják át egymásnak rövid idő alatt, ebben rejlik az egyén legnagyobb felelőssége. Ez kerülhető el ezekkel az intézkedésekkel. Így talán nem lesz egyszerre hatalmas teher azokon, akik küzdenek a járvány ellen és kontrollálható marad a folyamat.”

Kifejtették véleményüket a hazai és nemzetközi koronavírus-helyzetről. Műsorukkal szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy ma a legfontosabb lelassítani a vírus terjedését azért, hogy ne egyszerre terhelje le a magyar egészségügyet. A műsorvezetők az egyén felelősségéről beszéltek, és arról, hogy ha rövid távon mindenki, akinek lehetősége nyílik rá, kerüli a társas érintkezést másokkal, és amennyire csak tud, otthon marad, megakadályozhatja a vírus gyors terjedését, így róva kisebb terhet azokra, akik nap mint nap küzdenek az egészségügyben a járvány terjedése ellen. Balázsék üdvözölték a hazai járványügyi intézkedéseket is, egyetértenek a szigorú döntésekkel.

Balázsék arról is beszéltek, hogy habár ők maguk nem tartoznak a kiemelten veszélyeztetett korcsoportba, de mindenkinek van egy idős rokona, szerette, akit meg kell védeni a vírustól.

Az nlc kérdésre elmondták, hogy jól működött otthonról a próbaadás, amit a visszajelzések alapján a hallgatók is értékeltek. Rákóczi Feri, Vadon Jani és Sebestyén Balázs otthonába is beleshettek azok, akik Facebookon követték az eseményeket, és azt mondják: amennyit a nézők láthattak, azt egyáltalán nem bánják. A továbbiakban azonban kérdés, hogy amikor minden családtag otthon lesz, hogyan alakítják ki a zavartalan munkaidőt. 

Más sztárok is a #maradjotthon mozgalom hívei: 

Szebeni István erősen fogalmazott, a koronavírus miatt hozott szabályokat szerinte sokan nem veszik komolyan
Demcsák Zsuzsa a koronavírus idején bevezetett távoktatásról mesélt
Németh Kristóf óva int attól, hogy ostoba tanácsokra hallgass

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top