nlc.hu
Sztárok

Mesterséges intelligencia írt interjút Michael Schumacherrel

Michael Schumacherrel közölt interjút egy német újság, kiderült, hogy mesterséges intelligencia írta a szöveget

A Schumacher család bepereli a Die Aktuelle című lapot a chatbot által írt interjú miatt.

Michael Schumacher családja jogi lépéseket tervez a német Die Aktuelle című hetilap ellen, mert az újság egy olyan interjút közölt a hétszeres Forma–1-es világbajnokkal, amit valójában mesterséges intelligencia írt – számolt be a Reuters.

A lap legutóbbi számának címlapján egy mosolygós Schumacher látható, a fotó alatt pedig a szöveg: „Michael Schumacher, az első interjú”. Igaz, alcímben az szerepel, hogy „megtévesztően valóságosan hangzik”, és a cikkből egyértelműen kiderül, hogy egy chatbot írta a szöveget.

Miután a Ferrari egykori autóversenyzője 2013-ban súlyos agysérülést szenvedett egy Franciaországban történt síbaleset során, nem lehetett látni a nyilvánosság előtt, és állapotáról szinte semmit sem tudni.

Felesége, Corinna Schumacher elszántan védi a család privát szféráját. „»A magánélet az magánélet«, ahogy ő mindig is mondta. – fogalmazott Corinna Schumacher. – Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét. Michael mindig megvédett minket, és most mi védjük Michaelt.”

Michael Schumacher Formula–1-es Ausztrál Nagydíj előtti felvonuláson az Albert Parkban, Melbourne-ben, Ausztráliában, 2005. március 6-án

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top