nlc.hu
Sztárok

ByeAlex véleménye a politikáról

ByeAlex a hazai politikáról: „Olyan, mintha két rosszabb szurkolói gárda beszélgetne egymással”

Alex úgy érzi, ő valahol középen helyezkedik el.

ByeAlex nagyon ritkán fejti ki a véleményét politikáról vagy arról, mi zajlik az országban. Természetesen szokott érdekes gondolatokat megosztani közösségi oldalain, mint legutóbb, amikor az alvási paralizisről mesélt követőinek, de vannak témák, amiket kerül. 

ByeAlex

ByeAlex (Fotó: RTL)

Most a Telex After legutóbbi epizódjának volt a vendége, ahol nemcsak a hazai politikai helyzetről mondta el a gondolatait, hanem az LMBTQ-témát is érintette. 

„Azért nem beszélek politikáról, mert értelmetlen zagyvaságnak tűnne, lehet, amit én mondok. Én nem szeretem ezt, ami itthon van. Olyan, mintha két rosszabb szurkolói gárda beszélgetne egymással. Valahogy ezt érzem. És öregnek is érzem ezeket a dolgokat, hogy ilyen hatvanéves emberek kiabálnak egymásra egyik oldalról a másikra, és a fiatalokat meg kurvára nem érdekli az egész. Legalábbis én ezt látom a saját környezetemben is – Az X-Faktor egykori mentora hozzátette: a politikai kérdéseket illetően mindig középen helyezi el magát, ami pedig a választásokat illeti: mindig elmegy szavazni. – Például ez a kérdés is: egyáltalán nem kellene kérdésnek lennie, hogy két ember szerelmét… a szerelem az egy jó dolog. Még azok, akik seggfejek, is tapasztalhatják, hogy a világ egyik legcsodálatosabb dolga, mikor szerelmes vagy, és valakit imádsz azért, amilyen. Hát most nem mindegy, hogy az azonos nemű-e veled, vagy nem? Amíg az nem bűncselekmény, vagy nem veszélyes másokra, kit érdekel, hogy mit csinálsz? De engem mondjuk az is idegesít, mikor lobogtatják a zászlót, hogy »mi egymásba vagyunk szerelmesek«.”

Majd arról is szót ejtett, szerinte az elmúlt időszakban annyira erős az LMBTQ-témák felülreprezentáltsága, hogy aki eddig nem volt nyitott, vagy nem merültek fel benne kérdések, azok is inkább a negatív oldalra álltak át, és gyűlölködni kezdtek. A saját környezetében legalábbis ezt tapasztalja. „Szerintem rossz az irány. Sokszor a saját barátaimra gondolok, akik melegek, hogy ez mennyire rossz nekik. Hogyha igazából látom, hogy mi megy ebben a világban, ebben a témában, vagy milyen emberek akarják képviselni őket, akkor sokszor azt gondolom, hogy szörnyű.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top