nlc.hu
Sztárok

ByeAlex az alvásparalízisről

ByeAlex súlyos dologról vallott: „Olyanokat éltem át, hogy kiszállok a testemből”

Az alvásparalízis nem vicc.

ByeAlex nagyon komoly témát boncolgatott TikTok-oldalán. Az énekes elárulta, évek óta küzd alvásproblémákkal, de nem a hétköznapi fajtával. Az alvásparalízis, amiről Alex is mesélt, alvási bénulás közvetlenül elalvás előtt vagy felébredéskor jelentkezik. Az érintett a szemén kívül egy izmát sem tudja megmozdítani, így még beszélni sem tud. Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak hozzá hallucinációk (lidércnyomás), vagy testen kívüli élmény.

ByeAlex

ByeAlex (Fotó: RTL)

„Ez az úgynevezett alvási bénulás paralízis, velem 16 éves korom óta történik folyamatosan, legutóbb ma reggel… Amikor tini voltam, és elkezdtem ezt tapasztalni, nagyon ijesztő volt, azt hittem, szellemek szállták meg a lakást vagy meg akarnak engem ölni! – kezdte a videóját Alex, majd elmondta, a húszas éveiben kezdett komolyabban utánajárni a dolognak. – Olyanokat éltem át, hogy kiszállok a testemből… Elkezdtem kutakodni, akkor rájöttem, hogy nem velem van a baj.”

Az énekes elmondta, a fáradtság és az alkohol könnyebben előhozhatja ezt az állapotot, ezek pedig gyakran nyernek teret a mindennapjaiban. Ugyanakkor most azért érezte fontosnak, hogy beszéljen róla, mert szeretné, ha tudnák a követői, nincsenek egyedül az ilyen problémákkal. 

@itsbyealexbitch az egyik legizgalmasabb téma. az alvási paralízis. nehéz. megfoghatatlan. de veletek megtörtént-e már? nem vagytok egyedül. #fyp #apu #fuseli #nightmare #paralizis #alvasibenulas #nemalom ♬ eredeti hang - APU

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top