Ez a sármos koronaherceg, III. Károly király keresztfia

Debreceni Andrea | 2023. Április 28.
Talán nem a királyi család leghíresebb tagja, de kétségtelenül az egyik legsármosabb.

A brit királyi család hihetetlenül szerteágazó családfát tudhat magáénak, többek között görög felmenőkkel is rendelkeznek, hiszen a néhai Fülöp herceg maga is Görögországban született, apja görög herceg volt. Bár az országban 1973-ban kikiáltották a köztársaságot, a görög királyi család tagjai a mai napig viselik a címeiket. Az utolsó görög király II. Konstantin volt, akit fia, Pál koronaherceg követett volna a trónon. Bár a néhai uralkodó 2023-ban meghalt, a monarchia megszűnése miatt, fia továbbra is „koronaherceg” maradt, ez is csak névleges.

Pál jelenleg 55 éves és III. Károly király koronázása miatt egyre több szó esik róla, hiszen, mint a brit király egyik keresztfia, ő is jelen lesz a ceremónián a feleségével, Marie-Chantal koronahercegnővel és édesanyjával, Anne-Marie királynéval. Lássuk, mit érdemes tudni a titokzatos családtagról! 

Pavlos görög koronaherceg a feleségével

Feleségével, Marie-Chantallal 1995-ben házasodtak össze, és azóta is együtt vannak. (Fotó: Getty Images/Martin Keene - PA Images)

Pál görög koronaherceg családja

Egy lányuk és egy fiuk született, Maria-Olympia, Constantine Alexios, Achileas-Andreas, Odysseas-Kimon, Aristidis-Stavros. (Fotó: Getty Images) /Sean Dempsey - PA Images)

Pál koronaherceg Vilmos herceggel

Pál talán nem a leghíresebb családtag, de abszolút a belső kör tagja, amit az is bizonyít, hogy Vilmos herceg Constantine Alexios egyik keresztapja. (Fotó: Getty Images/PA Images)

Pál herceg és a felesége Katalin hercegnéék esküvőjén

A pár jelen volt Katalin hercegné és Vilmos herceg 2011-es esküvőjén, a többi európai főméltósággal együtt. (Fotó: Getty Images/Ian Gavan/GP)

Pál herceg Erzsébet királynővel

2014-ben, az Epsom Derbyn még II. Erzsébet királynővel is jól elcsevegett. Nem mellesleg őfelsége tavalyi temetésén is részt vettek a feleségével, ezzel is kifejezve támogatásukat. (Fotó: Getty Images/David M. Benett)

Páé herceg a feleségével

Érdekesség, hogy a brit királyi családdal ellentétben a női utódlás fogalma a görögöknél nem létezett, így alakult, hogy Pál, és nem a nővére, Alexandra örökölte a trónörökös ragját. Azaz örökölte volna, ha közben nem szűnik meg a monarchia. (Fotó: Getty Images/Mark Cuthbert)

Pál görög koronaherceg

Pál görög koronaherceg és családja (fotó: Profimedia)

Pál koronaherceg

Fotó: Getty Images/Gary Gershoff

Pavlos herceg és az édesanyja

Idén januárban vesztette el édesapját, II. Konstantin királyt, akit az utolsó hellén királyként is emlegetnek. Bár jogilag 1973-ig volt a Görögország kormányfője és uralkodója, magát és a gyermekeit továbbra is királynak és hercegnek/hercegnőnek tartotta, innen ered Pál megnevezése is. (Fotó: Getty Images/Milos Bicanski)

Exit mobile version