nlc.hu
Sztárok

Pál görög koronaherceg gyermekei

A színész, a modell és a festő – a görög koronaherceg gyerekei a net új kedvencei

A címétől megfosztott görög király trónörököse már maga is ötszörös apuka. Gyermekeinek viszont azt tanítja, hogy ne a nevükből akarjanak megélni, hanem tanuljanak szakmát.

Néhány hónapja már bemutattuk nektek a szerencsétlen görög királyi család történelmét, ám akkor nem tértünk ki a koronás família fiatal Instagram-generációjára. Pedig ha hiszitek, ha nem, az egyik görög herceg tartja izgalomban a közösségi oldalak kedvelőit.

Miután 1973-ban Görögországban kikiáltották a köztársaságot, II. Konstantin görög király és családja elhagyta az országot és kezdetben Rómában, majd az Egyesült Királyságban telepedtek le. Az országától megfosztott uralkodónak és nejének összesen öt gyermeke született, köztük a koronaherceg Pál, akinek a családját most részletesen bemutatjuk.

A most 54 éves koronaherceg követné apját a trónon, ha nem köztársaság lenne Görögország államformája. Pál, aki dán herceg is egyben, az Egyesült Államokban található Georgetown Egyetemen diplomázott. Ott tanult akkoriban az unokatestvére, VI. Fülöp spanyol király is, akivel közös lakást béreltek Washingtonban. Pál a későbbiekben New Yorkban, majd Londonban is élt, ekkoriban befektetési tanácsadóként dolgozott. 

1992-ben a koronaherceg egy New Orleansban szervezett partira volt hivatalos. Itt ismerte meg a tehetős amerikai-brit családból származó Marie-Chantal Millert. A kapcsolatukat három évvel később hivatalossá is tették, amikor 1995 nyarán, Londonban kimondták a boldogító igent. A görög ortodox szertartású esküvőn képviseltette magát a spanyol, a dán és a brit királyi család is, igazi koronás VIP-eseménynek számított. A friss házasok az Egyesült Államokban kezdték meg új, közös életüket, majd 2004-ben visszaköltöztek Londonba, mert úgy éreztek, hogy gyermekeik itt kaphatnak megfelelő oktatást. Idővel egyébként II. Konstantin és felesége visszaköltözött Görögországba, amiről menyük nagy tisztelettel nyilatkozott. „Az apósom mint magánember költözött vissza Görögországba, ahol nagyon szeretik és ezt jó látni. Sikerült továbblépnie, alkalmazkodott egy nehéz helyzethez. Túlélte és jó döntéseket hozott” – mondta Marie-Chantal a Paper magazinnak.

görög királyi család

Pál görög koronaherceg és Marie-Chantal esküvője (Fotó: Martin Keene – PA Images/PA Images via Getty Images)

Pálnak és Marie-Chantalnak öt gyermeke van: Maria-Olympia hercegnő, Constantine Alexios herceg, Achileas-Andreas herceg, Odysseas-Kimon herceg és Aristidis-Stavros herceg. A legtöbbjüket nagyon is vonzza a közösségi média által szerzett ismertség, de anyjuk szerint két lábbal állnak a földön.

A divatmodell

A 25 éves Maria-Olympia hercegnő a divat megszállottja, de nem abban az értelemben, hogy minden ajándék ruhát, amit küldenek neki, magára húz. Maria 17 esztendősen már gyakornok volt a Diornál, majd hamar a kifutón találta magát. Többek között a Louis Vuitton és a Dolce&Gabbana is szívesen dolgozik vele, ahogy a legnívósabb divatlapok is gyakran felkérik fotózásra. Amellett, hogy keresett divatmodell, a tanulmányaira is mindig odafigyelt: 2019-ben szerzett diplomát az Egyesült Államokban. Nagyon szoros kapcsolatot ápol a családjával, sokszor azzal viccelődik az interjúkban, hogy mivel ő az édesanyja egyetlen lánya, ezért ő a kedvenc gyermeke.  

görög királyi család
Megnézem
Összes kép (5)

Ami a magánéletét illeti, hát ott elég kuszák a szálak. Maria-Olympia keresztapja maga Károly herceg, de ez nem jelenti azt, hogy közeli rokonok, sőt. Annyira nem közeli rokonok, hogy 2016-ban azt pletykálták róla, hogy összejött Harry herceggel, ám ez a románc – ha igaz is volt –, hamar befuccsolt. 2020-ban jött össze Peregrine Pearsonnal, aki nemcsak Cowdray 4. vikomtjának fia, de örököse is. A kapcsolatuk pedig egyre stabilabb, a brit sajtó már eljegyzést emleget. Túl vannak a második közös, családi nyaraláson, valamint tavaly ősszel együtt vettek részt a görög Fülöp herceg és Nina Flohr tavaly novemberi esküvőjén.

Akinek Vilmos a keresztapja

A 23 éves Constantine Alexios is görög-dán herceg. Ő Pál és Maria-Chantal legidősebb fia, aki „A-listás” keresztszülőkkel indult neki az életnek. Vegyük csak sorba, hiszen a keresztszülők listáján ott van Miklós görög-dán herceg, Frigyes dán koronaherceg, VI. Fülöp spanyol király, Vilmos herceg és Viktória svéd koronahercegnő is. Akárhogyan is nézzük, lesz egy időszak, amikor a fiatalembernek négy keresztszülője is uralkodó lesz.

görög királyi család

Constantine Alexios herceg, II. Konstantin görög király (középen) és Anne-Marie királyné (Fotó: Nicolas Koutsokostas/NurPhoto via Getty Images)

A családja egyébként csak Tinónak, vagy Alexiosnak becézi, azt azonban nem tudjuk, hogy a katonai képzések alatt is így szólították-e az iskolában, merthogy a hagyományos oktatás mellett Konstantinnak azon is át kellett esnie. De nem a fegyverek és a csaták érdeklik, hanem a művészet. Tehetséges festő és szobrász, alkotásai leginkább a görög mitológiát idézik. Emellett nagyon szereti a zenét, és nővéréhez hasonlóan szívesen fotóz. A jó ügy érdekében apjával együtt elvállalt egy fotózást a Diornak is. A képek egy divatkönyvben jelentek meg, és az eladásából befolyt összeget a Teenage Cancer Trust alapítványnak ajánlották fel.

Maria-Chantal egyébként nagyon nem szeretné, ha valaki hamis illúziókat keltene a fiában. „Nem akarom, hogy azt suttogják Tino fülébe, hogy egy napon talán király lehet. Ez nem volna sem helyes, sem igaz.”

Akit imád Hollywood

Ha valakiről sokat fogunk még hallani, az határozottan a koronaherceg középső gyermeke: Achileas-Andreas görög-dán herceg. A szőke, 21 esztendős fiatalembert már most igazi bulihercegnek tartják, akit – ellentétben mondjuk a brit, a norvég, vagy a dán kollégáival – semmilyen szabály nem köt, hiszen egy hatalmától megfosztott koronás családról beszélünk. 

görög királyi család

Achileas-Andreas és Aristidis Stavros Nina Flohr és Philippos herceg esküvőjén (Fotó: Milos Bicanski/Getty Images)

Ez persze még nem ad okot arra, hogy Hollywood is róla beszéljen, de az már igen, hogy 2017 és 2019 között több epizódban is szerepelt a Gazdagok és szépek szappanoperában. „Mindig biztattam a gyerekeimet, hogy azt csináljanak, amit szeretnének. Ők azok, akik meghozzák a döntéseket az életükben. Bármilyen szakmát választanak is, én teljes mértékben támogatom őket, így Achit is. Az a fontos, hogy abban, amit választ, megtegye a tőle telhető legtöbbet. Nem szeretném, ha abban a hitben élnének, hogy ők hercegek vagy hercegnők. Szerintem ez nem helyes. Maguknak kell felépíteniük egy karriert, egy életet és akkor igazán tudják majd értékelni az elért sikereiket, s így fejlődik a személyiségük is” – magyarázta a Paper magazinnak adott interjúban a gyerekek anyja, 

Azért nem engedik a szülei, hogy mindent a hírnévre tegyen fel. Jelenleg a New York-i Egyetem hallgatója.

A legkisebbek, akik még bontogatják a szárnyaikat

2004-ben született meg a házaspár negyedik gyermeke, Odysseas-Kimon görög-dán herceg. A 17 éves fiatalember keresztszülei a görög és a norvég királyi családból lettek felkérve. Alig volt 15 esztendős, amikor az egyik bulvárlap felrakta a „20 herceg, akit követned kell az Instán” listára. Különlegesség, hogy az édesanyjával azonos napon született, és mint a legtöbb kamasz fiú, nagyon szeret enni, kedvencei a különböző cukormázzal borított fánkok, kelt édességek.

görög királyi család

Maria-Olympia hercegnő, Constantine Alexios görög-dán herceg és Odysseas-Kimon görög-dán herceg (Fotó: Profimedia)

A koronaherceg legkisebb gyermeke, és egyben negyedik fia, Aristidis-Stavros herceg 2008-ban született. Ahogyan Odysseas-Kimont, úgy őt is Görögországban keresztelték meg. Sokat nem tudni róla, de azért fel-felbukkan a család többi tagjának Instagram-posztjaiban. Valószínűleg csak éli a 13 éves kamaszok életét.

Bár 2004-ben Pál és Maria-Chantal Londonba költözött a gyerekekkel, 2020-ban ismét Amerika mellett tették le a voksukat és New York közelében vettek házat. Bár nevükből és címükből adódóan a családra nagyon is kíváncsiak az emberek, a szülők igyekeznek afelé terelni a gyermekeiket, hogy egy erős, civil szakmával próbáljanak meg boldogulni az életben, mert azt nem veheti el tőlük senki. Ellenben a koronával…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top