nlc.hu
Sztárok

Ezt tanácsolja Zalatnay Sarolta Galambos Lajosnak

„A szabályokat, a rendet be kell tartani” – így készítette fel Zalatnay Sarolta a börtönre Galambos Lajost

Zalatnay Sarolta tudja, átérzi, hogy min megy most keresztül a zenész.

Néhány nappal ezelőtt börtönbe vonult Galambos Lajos. akit  áram-, víz- és gázlopás miatt ítéltek el. Azelőtt, hogy megkezdte volna büntetését, a zenész Zalatnay Saroltától kért tanácsot, aki szintén megjárta a börtönt.

„Egy zenésznek, akinek különösen fontos a szabadság, talán még rettenetesebb átélni a bezártságot. Amikor korábban beszéltünk, azt tanácsoltam neki, ha már látja, hogy mindenképp menni kell, ne húzza az időt, menjen be emelt fővel, tisztességesen. Emlékszem, amikor én bevonultam, a börtönparancsnok amikor meglátott, felvont szemöldökkel kérdezte: hova siet, Sarolta? Annyira ügyeltem arra, hogy időben beérjek, hogy korábban értem oda”nyilatkozta a Blikknek.

Zalatnay Sarolta

Fotó: Sajtóklub/RTL

„Azt tanácsoltam neki, legyen erős, türelmes és kitartó a börtönben, mert a szabályokat, a rendet be kell tartani, hogy kedvezményeket kaphasson az ember. A betegség pedig lelkileg még nehezebbé teszi ezt az egészet, ezért pontosan átérzem, amit Lajcsi is átél. Onnan menni a kezelésekre emberpróbáló, hiszen nincs ott családja, nem támogathatja senki” – tette hozzá az énekesnő.

Mesélt arról is, hogy amikor a könyvtárban dolgozott, sok rab volt, aki Bibliát vagy romantikus könyveket vett ki. Szerinte ennek az lehet az oka, hogy nagyobb szükségük van az érzékenységre és a jó szóra, “mert egyébként még nehezebb lenne átélni, hogy az ember el van zárva a szeretteitől, a családjától és semmit sem akkor tesz, amikor akarja, hanem amikor megszabják neki.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top