nlc.hu
Sztárok

Börtönviselt sztárok börtönnaplója

Stohl András nyomába lépett Herczeg Zoltán – sztárok, akik a szabadulásuk után egyből könyvet adtak ki

Könyvben mesélték el a börtönélményeiket.

Herczeg Zoltánt tavaly október 21-én őrizetbe vették, miután kábítószergyanús anyagot találtak nála. Fél évvel később, április 20-án ugyan kiengedték, de nyomkövetővel a bokáján, házi őrizetben kellett kivárnia, hogy pont kerüljön az ügye végére. Hetente mindössze két órára léphetett ki az utcára. Augusztus 20-án közel 4 hónap házi őrizet – és az azt megelőző fél év előzetes – után lekerült az 51 éves divattervező lábáról a nyomkövető, azaz véget ért a bűnügyi felügyelete, szabadon mozoghatott attól kezdve.

A drogkereskedelemmel gyanúsított divatguru fél évet töltött letartóztatásban: a belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd onnan a Venyige utcai börtönbe vitték át. Mint mondja, míg a rácsok mögött ült, önmaga legmélyére is leásott. Eldöntötte, hogy nem fog megreccsenni, emiatt már bent írni és alkotni kezdett. Két nappal letartóztatása után már verset írt, a börtönben töltött időszak naplójegyzeteiből pedig egy 400 oldalas kézzel írt könyv állt össze, ami november elején Divatmajom a ketrecben címmel jelent meg, beavatva az olvasót a rács mögötti életbe. Szerinte ugyanis ez tanulságokkal szolgálhat a fiataloknak, akik fogyasztanak vagy más módon vesznek részt benne.

Herczeg Zoltán,

Herczeg Zoltán 180 napot töltött letartóztatásban – Forrás: Fókusz – videó

Nem ő  az egyetlen magyar celeb, aki a szabadulása után – szókimondó őszinteséggel írt – börtönkönyvvel rukkolt elő.

Stohl András 5 hónapot töltött rácsok mögött, a börtönben esténként papírra vetett naplója alapján írt könyvet Szalai Vivien Magyar börtönpokol címmel 2012-ben. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egyből be akarta zúzatni a művet valótlan állítások miatt. Pénzt azonban nem kapott a könyvéért a színész, mivel 2013 januárjától jogerősen elítélt bűnözők nem kérhetnek pénzt a médiában tett nyilatkozataikért, az általuk írt könyvekért, filmes jogokért.

Zalatnay Saroltát 2004-ben csalás bűntette miatt jogerősen 3 évi, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a budapesti Fővárosi Bíróság. Végül az eredetileg kirótt 3 év helyett 2 évvel a börtönbe vonulása után szabadult. Az énekesnőnek a börtönben töltött időszakáról Zalatnay-dosszié: Levelek a börtönből címmel jelent meg könyv, amelynek az egyik szerzője a bűnnel kapcsolatos eseményeket követte végig, míg a másik a bűnhődő Cinit mutatta be leveleken és a börtönlátogatásokon keresztül.

A sor pedig folytatódik! Várhatóan a jövő tavasszal szabaduló Aurelio is könyvben tálal ki a drogügyleteiről és emberrablásáról, ami miatt hűvösre került. Legalábbis a börtönbe vonulása előtt még azt nyilatkozta, hogy a rács mögött önt tiszta vizet a pohárba, és megírja önéletrajzi könyvét. “Le akarom írni, hogyan jutottam a pokolból a mennybe és onnan vissza a pokolba” körvonalazta még a bevonulása előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top