nlc.hu
Sztárok

Börtönből szabaduló celebek 2024-ben

3 sztár, aki 2024-ben szabadulhat

Mindhárman más-más ügy miatt kerültek a rácsok mögé.

Jelenleg is a börtönbüntetésüket töltik, de szép lassan már elkezdhetik vágni a centit. Három sztár is szabadulhat idén, egyiküknél már a napot is kitűzték.

Aurelio,

Ügyvédje szerint Aurelio példás magaviseletet tanúsít a börtönben – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Aurelio Caversaccio emberrablásért és korábbi drogügye miatt a 3 év 5 hónapos börtönbüntetését tölti. Ha minden jól megy, – figyelembe véve az összes megkapható kedvezményt és azt a tényt is, hogy időközben apuka lett, azaz gyökeresen megváltoztak a családi körülményei – akkor a ValóVilág 6. győztese 2024 februárban szabadulhat. “Nagyon hálás vagyok a bírónőnek, hogy az emberrablásért kapott kedvezményemet megadta. Most már a drogügyem miatti büntetést töltöm, és itt is szeretném megkapni a kedvezményt. Ha ez sikerült és megkapom a reintegrációs felügyeletet, amiben nagyon bízom, akkor 3 hónap múlva otthon lehetek” – nyilatkozta december elején.

Az egykori reality-sztár – aki 2022 február 16-án vonult be – amúgy a börtön teljesen megváltoztatta: “A büntetés nálam elérte a célját, megváltozott a személyiségem. A vehemenciám és lobbanékonyságom miatt kerültem ide. (…) Most már sokkal nyugodtabb és megfontoltabb vagyok, tudok csendben maradni. (…) Megváltozott az értékrendem is, kint a csillogás, a drága holmi fontos volt. Most ez elhalványult, inkább a gyerekemnek akarok mindent megadni“.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius a börtönbe vonulása előtt – Fotó: Charlie Shoemaker/Getty Images

2024-ben ugyancsak szabadlábra helyezhetik a barátnője agyonlövéséért elítélt Oscar Pistoriust. Kegyelmet kapott ugyanis november végén a dél-afrikai paralimpiai futó, aki párjának megölése miatt került börtönbe 9 éve. Pistorius még 2013. februárjában a pretoriai otthonában lőtte le akkori párját, állítása szerint azért, mert betörőnek vélte. Akkor 5 év börtönbüntetésre ítélték, de ezt később 15 évre módosították. A most 37 éves Pistorius 2014-ben kezdte meg börtönbüntetését, de fellebbezése miatt 2015-ben házi őrizetbe került. A bíróság végül 2016-ban emberölés vádjával jogerősen is elítélte.

A novemberi döntés értelmében legkorábban január 5-én helyezik feltételesen szabadlábra, de nem hagyhatja el Pretoria területét, ezenfelül indulatkezelési terápián való részvételre és közösségi szolgálatra kötelezték.

Lagzi Lajcsi,

Lagzi Lajcsi betegen vonult be a börtönbe és azóta is a börtönkórházban van – Fotó: Sajtószoba

Lagzi Lajcsi 2023. április 26-án vonult be a baracskai börtönbe, ám azóta egy percet sem ült a zárkájában. Már a zenész megérkezése sem volt átlagos: egészségi állapota miatt egy magán mentőautó hozta. A jogerősen 3 év 6 hónapos börtönbüntetésre ítélt trombitaművészt a bevonulása után azonnal megvizsgálták, majd átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol azóta is tartózkodik. Mivel az otthonápolásra vonatkozó kérvényét elutasították, addig kell a rácsok mögött maradnia, amíg le nem üli a büntetést. Az, hogy ez pontosan mennyit takar, sok mindentől függ, de – a Bors információi szerint – októberben a felénél járt a zenész börtönbüntetésének az ideje, és állítólag az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy – ha minden jól alakul – 2024 tavaszán hagyja el a börtönt.

A 62 éves zenész amúgy próbálja bent kreatívan tölteni az idejét – erről egy júniusi börtöninterjúban beszélt -, egy négyfelvonásos színdarabon, valamint több novellán is dolgozik, az állandó olvasmánya pedig a Biblia lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top