nlc.hu
Aktuális

Szabadlábra került Oscar Pistorius

Szabadlábra kerül a barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistorius

10 évvel a barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolása után feltételesen szabadlábra kerül az egykori paraolimpikon, Oscar Pistorius.

2013 Valentin-napján az élsportoló Oscar Pistorius több lövéssel a fürdőszobaajtón át végzett a barátnőjével, Reeve Steenkamppel. Később azzal védekezett, hogy azt hitte, betörő jár a házában, és nagyon megijedt. A per  hosszúra nyúlt és 2016-ban ért véget, amikor Oscar Pistoriust 13 év szabadságvesztésre ítélték.

Már korábban is próbálkozott a feltételes szabadon bocsátása lehetőségével, de akkor még nem járt sikerrel. Ezúttal azonban a bizottság neki kedvező döntést hozott: 2024. január 4.-én szabadulhat a börtönből – írja a BBC.

Oscar Pistorius

Oscar Pistorius a tárgyalásán (Fotó: Profimédia)

Steenkamp édesanyja nem ellenezte a bizottság döntését, viszont egy nekik írt levélben jelezte: erős kétségei vannak afelől, hogy a börtönévek során Oscar Pistorius elérte, hogy uralkodni tudjon a dühkezelési problémáin, és aggódna az olyan nők biztonságáért, akik közel kerülnek hozzá. June Steenkamp nem vett részt a pénteki feltételes szabadlábra helyezési meghallgatáson. Férje és Reeve Steenkamp édesapja, Barry egy éve hunyt el: a tíz évvel ezelőtti tragikus történések mindkettejük életét beárnyékolták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top