nlc.hu
Sztárok

A Republic nélkül tartják meg a Cipő-emlékestet

Kihagyták a Republic zenekart a Cipő-emlékestből

A ma esti kistarcsai emlékünnepség teli lesz neves sztárvendégekkel, csak épp a Republic zenekar tagjait kereshetjük hiába. Továbbra sincs béke a zenekar körül, pedig már tíz éve annak, hogy Bódi László, azaz Cipő elhunyt.

58 éves lenne Cipő, azaz Bódi László, ezért ma emlékestet rendeznek neki Kistarcsán. A plakáton olyan nagy nevek tűnnek fel, mint Bródy János, Fenyő Miklós vagy Halász Judit, de az egykori Republicból csak a bandából távozó Tóth Zoltán neve lett feltüntetve, a többiek hiánya pedig elég feltűnő. Ez nyilván hagy majd hiányérzetet a rajongókban, de Cipő húga, Bódi Marica szerint a rajongók remélhetőleg így is jól érzik majd magukat – írja a Blikk.

Republic

A Republic zenekar még Cipővel a színpadon (Fotó: Wikipédia)

A Republic zenekar alapítója és új frontembere, Boros Csaba szerint az valahogy elsikkadt, hogy a banda ezen az estén részt vegyen. Boros ennek ellenére sok sikert kíván az emlékesthez, amit amúgy nagyon szép gondolatnak tart, és örül annak, hogy ilyen nagy nevek ünneplik majd Cipő munkásságát.

Köztudott, hogy Cipő családjának egy része nem nézte jó szemmel, hogy a Republic megváltozott felállásban az énekes halála után is tovább koncertezett. Tóth Zoltán gitáros fel akarta oszlatni a zenekart, de a többiek nem értettek egyet a döntésével, ezért ő kilépett. A Republic maradék tagsága azóta is együtt zenél. Bódi Marica ezzel a konfliktussal már nem szeretne foglalkozni, az egyetlen célja, hogy méltó módon ünnepeljék a bátyját.

Ha a Republic úgy gondolja, nyugodtan csinálhat egy megemlékezést, nincs azzal semmi probléma, hiszen ez az év, a tizedik évforduló erről szól

– mondta erről, hozzátéve, hogy ő inkább a zenekarból kilépő Tóth Zoltánnal tartja a kapcsolatot. Reméli, hogy az édesanyjuk is ott tud lenni a péntek esti koncerten, mert mostanában akadtak egészségügyi problémái. Azt azonban sajnálja, hogy Cipő gyerekkori barátai közül sokan nem tudnak eljönni. Tóth Zoltán szerint a Republic azért nem lép fel, mert a rendezvényt úgy strukturálták, hogy egyetlen zenekar (Kék és Narancssárga Produkció) adja az alapzenét, és hozzájuk csatlakoznak majd a vendégénekesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top