nlc.hu
Sztárok

A hazai zenetörténelem ikonikus házaspárja

Korda György és Balázs Klári Fonogram-életműdíjat kapott

Korda György 65 éve, Balázs Klári 45 éve énekel.

Korda György és Balázs Klári generációkon átívelő rajongótáborral rendelkeznek, a mai napig korukat meghazudtoló módon aktívak a zenei életben. Az összes fontos fesztivál és koncerthelyszín nagyszínpadán bizonyítottak. A pályafutásukat most egy elismeréssel is jutalmazták: Fonogram-életműdíjat kaptak. Az átadásról készült videót itt találod

Korda György, Balázs Klári

Korda György és Balázs Klári (Fotó: Birton Szabolcs)

„Ezt az elképesztő teljesítményt és a kortalan dalok fantasztikus sikerét volt hivatott elismerni a szakma, amikor a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége odaítélte Korda Györgynek és Balázs Klárinak a jól megérdemelt életműdíjat” – kommentálta az elismerést Szűts László, a MAHASZ elnöke, miután a május 4-i Budapest Park-koncertjük közben meglepetésvendégként átadhatta a díjat a legendás párosnak. Számtalan sláger fűződik a nevükhöz, köztük a „Mamma Maria”, a “Találd ki gyorsan a gondolatom“, a „Lady N” vagy épp a „Gyöngéden ölelj át”. A házaspárral nemrég az nlc.hu is készített egy nagyobb interjút, kattints ide érte!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top