nlc.hu
Sztárok

Szexet ajánlott a fogyasztószerért a háziorvosnak a magyar modell

5 év börtönre is számíthat a magyar modell, aki szexet ajánlott orvosának a fogyasztószert cserébe

Az orvos büntetése akár 8 év is lehet.

Ahogy az nlc is megírta, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indult eljárás a nyíregyházi háziorvos és egy 43 éves, budapesti nő ellen. A nő felajánlotta a háziorvosnak a szexuális szolgáltatását, cserébe azt kérte, hogy az orvos vényre írjon fel neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák. A háziorvos elfogadta az ajánlatot, és eleget tett a kérésnek annak ellenére, hogy a nő nem tartozott az ellátási körzetébe és a kért gyógyszer felírására nem volt jogosult. Naphire.hu cikke szerint valószínűleg az orvos rosszabbul jár az eset után, mint az ismert modell, ám utóbbira is igen súlyos következmények várhatnak.

A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége közleményben tudatta, hogy felfüggesztette azt a háziorvost, aki a gyanú szerint szexért cserébe írt fel fogyást segítő szert egy budapesti nőnek. A Naphíre dr. Magyar György ügyvéd véleményét kérte ki arról, milyen büntetés várhat a sztármodellre, illetve a háziorvosra:

„Minősített eset, mert önálló intézkedésre jogosult személyt vesztegetett meg, az ellenszolgáltatás pedig az, amit ő felajánlott, nem kell hozzá pénz”. A szakértő kiemelte: 

a 43 éves budapesti nő akár egytől öt évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

„Az orvos vonatkozásában súlyosabb a történet, mert ő önálló intézkedésre jogosultként követi ezt el, de előzetesen megszegi a kötelezettségét is, ezért az ő esetében 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés is járhat” – nyilatkozta az ügyvéd. 

A rendőrség által lefoglalt szer, amelyet vesztegetés után felírt a háziorvos

Szexet ajánlott a háziorvosnak fogyasztószerért cserébe (Fotó: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top