nlc.hu
Sztárok

Szörényi Levente a gyerekkoráról

Szörényi Levente bevallotta, eredetileg nem művészi pályára készült

Milyen jó, hogy nem úgy tett.

Szörényi Levente 2018-ban végleg visszavonult. Az énekes-zeneszerző volt a mai napig hatalmas sikernek örvendő István, a király című darab megalkotója, amely idén ünnepli bemutatásának 40. évfordulóját. 

Szörényi Levente

Fotó: Olajos Piroska

A jeles évforduló alkalmával Szörényi bevallotta, gyerekként valójában nem is gondolkodott művészi pályán. 

„Kisfiúként nagyon sok mindenen járt az eszem azzal kapcsolatban, hogy mi szeretnék lenni. Volt egy olyan időszak, amikor sebészorvos akartam lenni. Nos, ez nem sikerült, de azt mondják, hogy talán nem is baj, bár nagyon precíz vagyok, és biztos, hogy jó sebész lettem volna. Az viszont biztos, hogy a sebészet nem játék, nagyon felelősségteljes, így mellette nem tudtam volna zeneileg kiteljesedni. Más kérdés, hogy később megbuktam matekból, szóval tényleg jobb, hogy a művészi pályát választottam – mesélte a Ripostnak a művész, majd arra is kitért, milyen érzés számára, hogy az István, a király idén lesz 40 éves. – A sors csodája, hogy még élünk és egy olyan művünk van, ami klasszikussá vált. Hihetetlen, hogy még életünkben szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egy mű ennyire kiállta az idő próbáját. Hatalmas örömmel tölt el, nem tagadom, és rá is csodálkozok arra, hogy ennyi évtized elröppent. Van még három művem, a Veled, Uram, az Attila, Isten kardja és az Árpád népe, de az István, a királyt soha nem fogják tudni beérni. Ez a rockopera nagyon szerencsés csillagzat alatt született, a közönség pedig ragaszkodik hozzá.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top