nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Tina Turner

Meghalt Tina Turner

Távozott a Rock'n Roll királynője.

Ma délután, 83 éves korában elhunyt Tina Turner. Szóvivője közleményben tudatta, a világsztár hosszú betegség után békésen távozott a svájci, Zürich melletti Kusnachtban lévő otthonában – írja a Sky news

Tina Turner

Meghalt Tina Turner (Fotó: Getty Images)

Anna Mae Bullock néven született 1939. november 26-án, és a Tennessee állambeli Nutbush-ban nőtt fel. A kisváros templomi kórusában énekelt, és tinédzserként bejutott Ike Turner St. Louis-i bandájába. Az énekesnő első férje, Ike Turner oldalán vált az Ike & Tina Turner tagjává. Az 1970-es években sikeres slágereket gyártottak, de a férfi sorozatos erőszakoskodása 1978-ban válásához vezetett. Tina Turner újjáépítette a karrierét előbb az 1983-as Let’s Stay Together dallal, majd 1984-ben a Private Dancer című albummal. Az amerikai sztár erőteljes színpadi jelenlétéről és örökzöld slágereiről volt ismert.

Az elmúlt években először az idősebbik, majd fiatalabbik fiát is elveszítette, előbbi öngyilkos lett

A Tina Turner életéről szóló dokumentumfilm, Tina címmel két éve jelent meg, mellyel jelképesen szerette volna lezárni a sikeres, ám sokszor fájdalmas múltját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top