nlc.hu
Sztárok

Presser Gábor Somló Tamásról

Presser Gábor Somló Tamásról: „A legjobb barátom volt ötven évig, de szinte mindennap vitáztunk”

Különleges kapcsolatuk volt.

Világhírnévre tett szert, a sikert sikerre halmozó LGT zenekar, amelynek zenéin generációk nőnek fel a mai napig. Azonban a zenekar tagjai nemcsak az örömöt, de a legnehezebb pillanatokat is együtt élték meg az elmúlt több mint 50 évben.

Presser Gábor, Somló Tamás

Fotó: TV2

A legszomorúbb élethelyzetek azok voltak, mikor örökre búcsút kellett venniük egy-egy zenésztársuktól. Mikor 2016-ban Somló Tamás távozott az élők sorából, a zenekar tagjai úgy érezték, nincs tovább. Presser Gábor most őszintén mesélt arról, milyen volt valójában a kapcsolata Tamással. 

A zenekari létben jó sok olyan összetevő van, ami nem kerül a közönség elé. Nem tudja, milyen az együttélés egy zenekarral. Nem tudja, milyen egy próba. Hogy milyen távol lenni ötven napig az otthontól. Az összezártság nagy próbatétel, mert nem vagyunk egyformák és egyformán türlemesek. Még akkor sem, ha tudjuk: egymást választottuk. Somló Tomi volt az egyik legjobb barátom, és ez a barátság majdnem ötven évig, az LGT utolsó percéig tartott. De szinte mindennap vitatkoztunk – mesélte a Nők Lapjának Presser. – Teljesen mindegy, mi volt a téma: munka, zenei kérdés, vagy ízlésbeli különbség. Kilencven százalékban azonos volt a zenei ízlésünk, de a maradék tíz százalékról remekül el tudtunk vitázgatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top