nlc.hu
Sztárok

Újabb tárgyalás várhat VV Fanni édesanyjára

Hiába született jogerős ítélet, a meggyilkolt VV Fanni édesanyjának kálváriája nem ért véget

Megszületett másodfokon a jogerős bírósági ítélet, és legalább 10 évig börtön vár B. Lászlóra, ám újabb bírósági tárgyalás következik VV Fanni ügyében.

Ahogy azt az nlc is megírta, május 17-én jogerősen húsz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték B. Lászlót, Novozánszki Fanni meggyilkolásáért. A Fővárosi Ítélőtáblán kihirdetett verdikt mégsem jelenti azt, hogy ez a 2017 óta húzódó ügy befejeződött. A hazai jogrendben ugyanis a férfinek még mindig van egy csekély esélye arra, hogy enyhítsék a büntetését. 

VV Fanni

VV Fanni (Fotó: Sajtóklub)

A Bors azt írja, hogy a másodfok után felülvizsgálati kérelmet nyújthat be B. László a Kúriához. Ezt csak azután teheti meg, hogy az ügyvédje kézhez kapta a másodfok írásos ítéletét, amire még egy-két hetet biztosan várni kell, utána azonban törvénysértés ügyében lehet tovább menni. A férfi a következőkre hivatkozhat: 

  • Rosszul minősítették a cselekményt, amiért elítélték.
  • Megalapozatlan az ítélet (a megismerhető bizonyítékokból téves következtetést vontak le).
  • Iratellenesség fordult elő (nem a valós tartalma szerint vették figyelembe a bizonyítékot).
  • Ha bármelyik formai hibát bizonyítani tudja B. László ügyvédje, abban az esetben akár enyhíthetnek is a büntetésén, viszont szigorítani akkor sem lehetséges, ha elbukja a férfi ezt az utolsó esélyt. 

VV Fanni édesanyjának sem ért véget a kálváriája, most jött el ugyanis az idő arra, hogy a mostanáig eltűntként nyilvántartott gyermeküket végre halottá nyilvánítsák. „Ehhez azonban bíróságra kell mennie az édesanyának, a halottá nyilvánítást ugyanis az a kerületi bíróság tárgyalja, ahol utoljára látták a lányt”– mondta a Bors megkeresésére, dr Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. – „Persze egyszerűbb dolgunk lenne, ha be lehetne idézni tanúnak azt a személyt, aki utoljára találkozott vele, de az esetünkben ez B. László, akinek – láttuk, az évek alatt hogy viselkedik – esze ágában nem lenne azt nyilatkozni, hogy szerinte is halott a lány. Akkor ugyanis beismerné a gyilkosságot. Így nem marad más lehetőség, mint az, hogy Fanni szegény édesanyjának kell majd bíróságra mennie, és ott tanúskodnia” – mondta a férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top