nlc.hu
Sztárok
A jordán Salma hercegnő

Hazája első női vadászpilótája a vagány Salma hercegnő

A jordán király fiatalabbik lánya, Salma hercegnő még csak 22 éves, de már történelmet írt hazájában. Nem egy törékeny hercegnőről van szó, az már biztos.

II. Abdullah jordán király és felesége, Ránija királyné négy, már felnőtt gyermek – két fiú és két lány – szülei. Fiatalabbik lányuk, a 22 éves Salma hercegnő a közelmúltban szerzett diplomát a Dél-Kaliforniai Egyetem régészet szakán. Az egyetemen évfolyamtársa volt Sasha Obama is. A diplomaosztón megjelent a jordán uralkodó és neje, valamint Salma nővére, Iman, akit a férje is elkísért.

A jordán királyi család Salma hercegnő diplomaosztóján

Salma hercegnő szüleivel, nővérével és sógorával a diplomaosztóján (Fotó: Profimedia)

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy tegnap Salma diplomaosztóját ünnepelhettük a Dél-Kaliforniai Egyetemen. Alig várom, hogy lássam, mit viszel véghez legközelebb. Gratulálunk!” – írta másnap Ránija királyné az Instagramon. 

Salma hercegnő és öccse, Hashem herceg édesapjukkal 2006-ban

Salma hercegnő és öccse, Hashem herceg édesapjukkal 2006-ban (Fotó: Jordanian Royal Palace via Getty Images)

A hercegnő fiatal kora ellenére egyébként máris történelmet írt hazájában. 18 évesen a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián végzett, majd a jordániai légierő kötelékében sikeresen teljesítette a pilótaképzést sugárhajtású gépen. Ezzel, alig 20 évesen ő lett Jordánia első női vadászpilótája. A Jordán Fegyveres Erők legfelsőbb parancsnokaként édesapja volt az, aki ünnepélyes keretek között lánya katonai egyenruhájára tűzhette a pilótáknak járó jelvényt.

Édesapja avatta vadászpilótává Salma hercegnőt (

Édesapja avatta vadászpilótává Salma hercegnőt (Fotó: Profimedia)

Bár mindhárom testvérével szeretetteljes a kapcsolata, a bátyja, Huszejn koronaherceg az, akihez a legszorosabban kötődik és akit a példaképének is tekint. A trónörökös is nagyon büszke húga eredményeire és közösségi oldalán is gyakran posztol róla.

via 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top