nlc.hu
Sztárok

Ennyit keresnek a magyar standuposok

Ennyit keresnek a magyar humoristák: még mindig Bödőcs Tibor van az élvonalban

A stand-up világában szép eredményeket hoztak az ismert humoristák, hiszen voltak, akik jelentősen megnövelték tavalyi árbevételeiket.

Voltak olyanok, akik megduplázták a bevételeiket, de akadtak olyanok is, akik hétszeres profitra tettek szert – írja a Forbes

Bödőcs Tibor

Bödőcs Tibor (Fotó: Comedy Central)

Bár Magyarország egyik legkedveltebb és legismertebb kormánykritikus humoristája, Bödőcs Tibor cége visszaesett, ennek ellenére is ő az egyik csúcstartó. Cége, a Burfa Kft. 2022-ben is szép számokat hozott, de nem éri el a 2021-ben produkált statisztikát. 2010 elején még 13-234 millió forintos árbevételt tudhatott magának a vállalkozás, most azonban 357 millió forintra emelkedett az eredménytartalék.

  • Fábry Sándorról tudni lehet, hogy már évek óta nyíltan szimpatizál a kormánnyal, ami úgy tűnik, hogy az üzleti sikereit tekintve is kifizetődő. A humorista az RTL-től igazolt át a Duna Televízióhoz, ahol a beszélgetőműsora is fut. A műsort gyártó cég egy az egyben az ő tulajdona. 2011-ben nullás volt az eredménykimutatás, azonban a 2022-es év 472 milliós árbevétellel és 17 milliós profittal zárult. 
  • Nacsa Olivértől áprilisban volt hangos a média, ugyanis keményen beszólt a női humoristáknak. Jelenleg a közmédia csatornáin lehet vele találkozni, ahová az NN Film&Media Kft.-n keresztül szerződik. A cégnek ő a tulajdonosa és az ügyvezetője is. Tavaly 125 millió forintos árbevétellel zárta az évet. 
  • Kőhalmi Zoltán a tavalyelőtti 46 milliós árbevételét majdnem megduplázta, ugyanis 80 millióval zárta az évet. 
  • Aranyosi Péternél szintén kiugró eredményeket láthatunk, mivel az Art-Peba 2021-es, 21 millió forintos árbevételét 2022-ben 53 millió forintra növelte. 
  • Dombóvári István 2021-es, 12 millió forintos árbevétele a triplájára, azaz 37 millióra növekedett.
  • Litkai Gergely vállalkozásának árbevétele 68 millió forint volt, azonban ebből csak 61 millió maradt bent a cégben, mivel az osztalék helyett teljes egészében az eredménytartalékba tette a tulajdonos. 
  • Kiss Ádám 2021-ben 42 millió forintos árbevétellel és 22 millió forintos profittal zárta az évet, azonban a 2022-es évéről még nincsenek információk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top