nlc.hu
Sztárok

Torres Dani akkor és most

A Megasztár szépfiúja volt Torres Dani, ennyit változott a tehetségkutató óta

A Megasztár második szériáját talán nem, de a női nézők szívét tutira elnyerte Torres Dani. Megnéztük, mi van vele mostanában.

A Megasztár az a tehetségkutató volt, amely minden évadban tényleg öntötte magából a legújabb magyar sztárokat. A második szezonból például olyan mai kedvenceinket ismerhettük meg, mint Caramel, Tóth Gabi, Pápai Joci vagy Torres Dani. Utóbbi minden tinilány óriási szerelme volt. Igen, a miénk is: a Galambos Dorinával énekelt duettje meghatározó volt az akkori kiskamaszoknak, ezt garantáljuk. Azóta azonban majdnem 20 év is eltelt, és Torres Dani egy picit visszább lépett a reflektorfényből, de azért soha nem tűnt el teljesen. Mi is történt pontosan a Megasztár második évadának szívtiprójával?

Torres Dani

Torres Dani és Galambos Dorina duettje a Megasztárban (Fotó: Hortolányi Anikó)

A show folytatódik

A műsor után az énekes megalapította a Torres Dani és a Veni Styx nevű együttesét, akikkel két évig és két album erejéig zenéltek együtt. Fun fact, hogy a Veni Styx tagja volt az a Papp Szabi, aki párhuzamosan már akkor is a Supernem frontembere volt. Ugyan eltelt egy kis idő, de Dani 2017-ben újabb albummal jelentkezett, mostanra pedig már négylemezes előadó. Folyamatosan fellép és koncertezik, de a helyzet az, hogy a tehetségét több szférában is simán kamatoztatja.

Dani a kulisszák mögött is nagyon tudott érvényesülni: producerként és dalszerzőként is tevékenykedik. Utóbbi annyira jól ment neki mindig is, hogy 2009-ben második helyezett lett Drivin’ című dalával a Song of the Year nevű nemzetközi dalszerző versenyen. Igen, Dani láthatóan imád versenyezni – nem véletlenül mérettette meg magát 2018-ban a Sztárban sztárban, illetve idén A Dalban. Ez is azt bizonyítja, hogy folyton keresi az újabb és újabb kihívásokat: nemcsak zenészként, de színészként is brillírozik közel két évtizede.

Torres Dani

Torres Dani a Hófehérke című musical próbáján (Fotó: Nagy Zoltán)

Olyan darabokban játszott, mint a Szegedi Szabadtéri Színpadon előadott Macskák, később a Godspell, a Kabaré, a Hófehérke, vagy a Mézga Család. De a nagyközönségnek akkor esett le először, hogy az ecuadori-magyar sztár amúgy színész is, amikor a Barátok köztben kapott vendégszerepet. „A forgatások és a színház most már másfél évtizede az életem szerves részét alkotja, hiszen a zene mellett színészként is tevékenykedem”magyarázta akkor, 2021-ben Dani.

Szerepe szerint egyébként egy barcelonai férfit alakított, aki igazán nagy kihívást jelentett számára, hiszen latin-amerikai származása miatt teljesen máshogy beszél spanyolul, mint a karaktere. Ráadásul „már a próbafelvételen kiderült, hogy nem a legpozitívabb személyiségről van szó, akit el kell játszani. Egy félőrült emberkéről van szó, aki nem képes elfogadni a visszautasítást és nem hajlandó ezt érzékelni”.

Dani a Barátok közt után játszott kisfilmekben, színházban és tovább folytatta a zenélést: tavaly adta ki a negyedik, Raw című lemezét. „A kérdés az, hogy ott tart-e az ember az életében, ahol az adott életkorra tervezte. Ha ezt nézzük, én elégedett vagyok. Az álmom az volt, hogy művész, zenész, színész legyek, és ezeket a céljaimat szépen lassan elértem” – mesélte ezt már tavaly a Story magazinnak a sztár, aki köszöni szépen, nemcsak tehetséges, de még mindig szuperül néz ki. Csak annyi változott, hogy a Megasztár óta megnőtt a haja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top