nlc.hu
Sztárok

Chris Pratt rossz hírneve

Így lett Chris Pratt Hollywood üdvöskéjéből a szakma legutáltabb Chrise

Hollywoodban kemény verseny folyik azért, hogy ki legyen a legmenőbb Chris a felhozatalból. Ezért is szomorú, hogy Chris Pratt nemcsak szimplán az utolsó helyen végzett, hanem konkrétan népes ellentábort vívott ki magának.

Chris Evans, Chris Hemsworth, Chris Pine és Chris Pratt – generációnk nagy szerencséje, hogy négy olyan férfit is fel tud mutatni Hollywoodban ezen a keresztnéven, akire jó ránézni. Igen, van ennek némi szexista felhangja, de a filmgyár már csak ilyen, nemre való tekintet nélkül tárgyiasít embereket, kihasználva külső adottságaikat. De ez egy másik téma.

Most azért vagyunk itt, hogy a legkevésbé szimpatikus Chrisszel, azaz Prattel foglalkozzunk, aki túlsúlyos komikusból emelkedett fel a Marvel-univerzum legfényesebb csillagának, hogy onnan gyakorlatilag fejjel álljon bele a földbe.

A hősszerelmes

Pratt karrierje a millennium idején kezdődött. Az Everwood című sorozatnak köszönhetően egy szélesebb közönség ismerte meg a nevét, mégis közel kilenc évnek kellett eltelnie, hogy végre igazán bizonyítani tudjon. Ez volt a Városfejlesztési osztály, ami komikusként felhelyezte őt a térképre, a legtöbben azonban még így is csak úgy emlegették, mint Anna Faris pasiját.

A pár 2007-ben ismerkedett meg közös filmjük, a Szédületes éjszaka forgatásán, Faris korábbi házasságát rúgta fel azért, hogy Prattel egy párt alkothassanak. Az események felgyorsultak, 2008-ban már az eljegyzésüktől volt hangos a sajtó. Pratt később egy interjúban úgy nyilatkozott a People magazinnak, hogy első látásra tudta, hogy Anna számára az egyetlen.

Chris Pratt családja

Chris Pratt, Anna Faris és Jack Pratt a hollywoodi hírességek sétányán (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

„Tudtam, hogy feleségül akarom őt hamar venni (miután találkoztam vele). Beletelt egy kis időbe, mire beismertem, mert őrültség lett volna azt mondanom az első napon, amikor találkoztunk, hogy »feleségül akarlak venni«. Pedig tudtam volna.”

2009-ben hivatalosan is egybe keltek, 2012-ben pedig megszületett közös kisfiuk, Jack, aki koraszülöttként jött a világra.

Az űrig repítő siker

Miközben a magánéletük olyan volt, mint egy tündérmese, Pratt karrierje is kezdett beérni. 2014-ben megkapta Peter Quill szerepét A galaxis őrzőiben, ami vicces sorozatszínészből egy csapásra az A-listás sztárok közé emelte. Persze Pratt nem a két szép szeméért kapta meg a főszerepet: rengeteg fogyott és gyúrt azért, hogy ő bújhasson bele Űrlord bőrébe. Anna Faris pasijából végre a saját jogán is kezdték elismerni, a színésznő pedig jó feleségként támogatta őt, ezt maga Pratt ismerte el.

Erős partner, aki támogat, hiszen ő is átment ezen, megérti, és megoszthatom vele a tapasztalatokat. Ráadásul most alapítottunk családot, és ez van a fókuszban.

Űrlord

Chris Pratt a Galaxis őrzőiben (Fotó: Profimedia)

Hozzátette, hogy továbbra is gondoskodnak arról, hogy a munka semmilyen körülmények között ne mehessen a kapcsolatuk rovására. Ők voltak Hollywood álompárja, akik kisfiuk egészségügyi problémái ellenére is – a születése utáni években Jacket többször műtötték és fizikoterápiára is járnia kellett – folyton vidámak voltak. Sugárzott róluk a kiegyensúlyozottság, de sajnos az álarc 2017-ben lehullott.

Az első szög a koporsóban

Pratt a Marvel egyik kedvenc szereplője lett, mellette a vállán vitte a Jurassic World franchise-t is, a hirtelen jött népszerűség pedig hatással volt a házasságára. 2017 áprilisában még boldogan nevettek a kamerába, mikor a színész átvette a csillagát a Walk of Fame-en, augusztusban viszont már hivatalos nyilatkozatot adtak ki, hogy külön folytatják. A pletykák beindultak, voltak, akik szimplán a túl sok munkát emlegették, ami megmérgezte a pár kapcsolatát. De kihallatszottak a tömegből azok a hangok is, akik Jennifer Lawrence-t mint harmadik felet tették felelőssé a válásért, akivel Pratt az Utazók című filmben játszott együtt.

Chris Pratt és Jennifer Lawrence

Chris Pratt és Jennifer Lawrence az Utazók című filmben (Fotó: Profimedia)

Hivatalosan egyiket sem erősítették meg, bár 2019-ben a Faris az Anna Faris Is Unqualified podcastjában arról mesélt, hogy egy korábbi párja megcsalta őt. Nem említette szó szerint Christ, azonban épp elég volt ahhoz, hogy találgatások kezdődjenek, és meginduljon Pratt hírnevének aláásása.

Egynek mennie kell

Ezzel a felütéssel került fel 2020-ban egy fotó a Twitterre, a négy Chris montázsával. Ami ártatlan tréfának indult, egyetlen éjszaka leforgása alatt komolyra fordult, megszületett a #ChrisPrattIsOver hashtag, a szavazók szerint ugyanis neki volt a legtöbb a rovásán, ezért távozásra szólították fel a játékból.

Egy dolog volt, hogy őt hibáztatták a házassága végkifejlete miatt (mintha bárkinek is köze lenne hozzá), azonban sejthetően konzervatív nézetei a Twitter közösségét arra ösztönözték, hogy kutatómunkába kezdjenek, és kritikával illessék politikai állásfoglalását. Pratt emellett a pünkösdi karizmatikus egyház tagja, családjával – ami alatt már Katherine Schwarzeneggert értjük, akivel 2018-ban jöttek össze – gyakran látni őket az egyház istentiszteletein, ami ismét okot adott arra, hogy kritikát fogalmazzanak meg vele szemben. A felekezet köztudottan nem támogatja a másságot és elítéli az LMBTQ-közösséget, így Pratt keresztény nézeteit az internet közössége nem tudta helyén kezelni.

Katherine Schwarzenegger és Chris Pratt

Katherine Schwarzenegger és Chris Pratt a Galaxis őrzői 3 bemutatóján (Fotó: Profimedia)

A Bosszúállók összezárnak

Miután trumpistának és homofóbnak is bélyegezték a színészt, a Marvel színészei voltak azok, akik jó szuperhős módjára a segítségére siettek. Mark Ruffalo mindenkinek azt ajánlotta, hogy vegyenek példát arról, Pratt hogyan éli az életét. Zoë Saldana egy Tupac-idézettel védte be kollégáját, miszerint „Bármilyen nehéz is, húzd ki a mellkasod, emeld fel a fejed, és kezeld”.

Mind közül azonban Robert Downey Jr. állásfoglalása volt a legsokatmondóbb. „Micsoda világ… A »bűntelenek« köveket dobálnak a bátyámra, Chris Prattre… Egy igazi #keresztény, aki #elvek szerint él, soha nem mutatott mást, mint #pozitivitást és #hálát… ÉS éppen most házasodott be egy olyan családba, amely teret ad a polgári diskurzusnak, és (egyértelműen) RAGASZKODIK a közszolgálathoz mint a legnagyobb értékhez.”

Downey azzal folytatta, hogy bárki, aki ezt nem értékeli, dolgozzon a saját hibáin, és majd utána ünnepelje meg a saját emberségét. Azonban az ellen már ők sem tudták megvédeni a színészt, ami ezután következett.

Az a bizonyos megjegyzés

2021 végén megszületett a pár első gyermeke, Lyla, a színész pedig szerette volna az örömét és büszkeségét a nagyvilággal megosztani. Instagramon fogalmazta meg, mennyire szereti a feleségét, csakhogy ez nem úgy sült el, ahogy remélte. Egyrészt sérelmezték, hogy úgy hivatkozott a nejére, mint akinek a szívét birtokolja, mondván, hogy ezzel tárgyiasítja a nőt. De a nagyobb visszhangot ez a gondolata váltotta ki: 

Csodálatos életet adott nekem, egy gyönyörű, egészséges lányt…

Katherine és Lyla

Chris Pratt felesége Katherine, kislányával, Lylával (Fotó: Profimedia)

A twitterezők meggyőződése volt, hogy ezzel a mondattal nemcsak korábbi feleségét alázta meg szántszándékkal, hanem a közös kisfiukat is, aki ugye többféle problémával is küzdött élete első éveiben. Egyesek odáig mentek, hogy a világ legrosszabb apjának titulálták és hozzátették, hogy jobb is Jacknek, hogy az édesanyjával maradt.

Végső soron tehát mindegy, hogy Pratt milyen remek szerepekben bizonyíthat, mennyire fut a szekere – nemrég jött ki A galaxis őrzői harmadik része, ami világszinten több mint 800 millió dollárt hozott – magánemberként nem sikerült az internet szimpátiáját kivívnia. Úgyhogy kénytelen lesz megbékélni a nem túl hízelgő címmel, miszerint ő Hollywood legkevésbé kedvelt (legutáltabb) Chrise.

via, via és via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top