nlc.hu
Sztárok

Chris Evans a világ legszexibb pasija

4 ok, amiért jó helyen van Chris Evansnél a világ legszexibb pasija kitüntetés

A People idén is kihirdette a világ legszexibb férfiját, aki ezúttal nem más lett, mint Chris Evans – szerintünk nagyon is megérdemelten.

Ahogy minden évben, most is kihirdette a People magazin az év legszexibb férfijának járó díjat. Persze érvelhetünk amellett, hogy ez a hagyomány meglehetősen tárgyiasító – és a gyökerei valószínűleg azok is –, de Paul Rudd tavalyi megválasztásával szerintünk pozitív irányba indult a műfaj. Mégpedig azért, mert a 2021-es címlapsztár nem csak a helyes arcának köszönheti a kitüntetést: a humora, kedvessége, hatalmas szíve mind-mind közrejátszottak a döntéshez. A People tehát Paul Rudd-dal bebizonyította, hogy a domborodó izmok és a szívtipró külső már nem elég, ha a (heteronormativitás talaján maradva) a női tekintetnek kedvezve kell kinevezni a világ legszexibb pasiját. Mert mi, nők a szívdöglesztő mosolynál többet tartunk szexinek: az (érzelmi) intelligencia, a humor, a tisztelet és az ehhez hasonló belső tulajdonságok tesznek valakit igazán érdemessé erre a jelzőre. Ezt a vonalat követi az idei Sexiest Man Alive kitüntetés is – a címet birtokló Chris Evans nem csak a dudorodó bicepsze és az ingje gombjait túlórára kényszerítő mellizmai miatt lett 2022 legszexibb férfija. Az alábbiakban pedig ezt most be is bizonyítjuk.

Amerika kapitány a való életben

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Stephen Colbert jelentette be a talk show-jában a People magazin döntését. Ugyan Chris Evans nem tudott személyesen megjelenni a stúdióban, de egy előre felvett videóban beköszönt a műsorba. Ebben a cím 2016-os viselőjével, Dwayne Johnsonnal szerepelt, aki azt mondta Chrisnek, mondjon valami szexit. És mi volt erre ennek a való életbeli Amerika kapitánynak a válasza? „Szavazzatok holnap!” – utalt a színész a valójában ma zajló, amerikai félidős választásokra, melyen újraosztják a képviselőházi helyeket és némely szenátusi mandátumokat.

Ez pedig annyira tipikusan Chris Evans-mozzanat! Ismét bebizonyította, milyen társadalmi tudatossággal éli az életét: a sztár ugyanis felismerte, hogy a hírnév és a konstans reflektorfény, amiben az életét éli olyan platformot biztosít neki, amitől nem kell félnie: kihasználhatja és jóra fordíthatja. Ezért Evans gyakran szólal fel emberi jogi ügyekben (nagy támogatója volt többek között a Black Lives Matter mozgalomnak is), politikai véleményét sem rejti véka alá, 2020-ban pedig két társával együtt megalapították az A Starting Point nevezetű oldalt. Chris nem titkolt célja ezzel az volt, hogy megkönnyítse az amerikai polgároknak a hazájuk politikai életének útvesztőjében való tájékozódást, és objektív, minden oldalról támogatott információt nyújtson a társadalomról, a választásokról és a politikai pártok képviselőiről.

Chris Evans 2022 legszexibb férfija

Fotó: Leon Bennett/Getty Images

Az ok, amiért csatlakozott az Instagramhoz

Nehéz elképzelni annál szexibb dolgot, mint hogy valaki elkötelezett állatbarát legyen, Chris pedig rajong a négylábúakért. Mikor a Buzzfeed kiskutyák társaságában készített vele interjút, a színész egy értelmes mondatot nem sok, annyit sem tudott kinyögni, olyan szinten elveszett az apróságokkal való játékban. Élete szeme fénye pedig Dodger, a bokszer keverék kutya. Mert amikor Chris nem a jó ügy érdekében posztol valamit a közösségi médiájára, akkor jó eséllyel Dodger lesz az aktuális fotó fókuszában – és ha szerencsések vagyunk, maga Evans (vagy legalábbis egy része) is felbukkan a szelfin. A hétéves kutyust Chris 2017-ben fogadta örökbe A tehetség című filmje forgatásán: szerelem volt első látásra.

„Savannah-ban forgattam, a jelenet pedig egy menhelyen játszódott. Nem akartam örökbe fogadni aznap egy kutyát sem, de abban a percben amikor megláttam őt, tudtam, hogy haza fogom vinni magammal”

– osztotta meg a találkozásuk történetét az Instán Chris, ő és Dodger pedig azóta csak akkor nincsenek együtt, amikor a színész egy forgatás miatt kénytelen elutazni otthonról.

Nem veszi magát komolyan

A People magazin interjút is készített Chrisszel a címlaphoz, amiben megjegyezte, hogy a világ legszexibb férfijának lenni elsősorban kiváló gúnyolódási alapot fog jelenteni a közeli barátai számára. „Nyilván szét fognak szívatni ezzel. Megérett a zaklatásra” – viccelődött a színész, aki tele van öniróniával. És időről időre megmutatja, milyen jókat tud nevetni önmagán. Rengeteg kínos képet osztott már meg a tini- és gyerekkoráról, és ő az első és a leghangosabb, aki ezekkel poénkodik. Egyszer például elmesélte annak a történetét, mikor az első barátnője családjával étterembe mentek, ő meg California rollt rendelt, annak reményében, hogy valamiféle kenyeret kap… a sushit tartó Christ azonnal lefotózta a zokogva röhögő apósjelölt.

Családcentrikus

Kevés dolog fontosabb Chris számára a családnál. Elmondása szerint az első dolog, ami eszébe jutott, mikor kiderült, hogy ő lett 2022 legszexibb férfija, az édesanyja volt:

„Mire gondoltam? Arra, hogy anya mennyire örülni fog. Büszke mindenre, amit csinálok, de ez olyasvalami, amivel igazán felvághat majd.”

És valóban: kevés annál büszkébb arcot látni, mint amikor Chris Evans 2013-ban az első Oscar-gálájára az anyukáját vitte. Az ezt követő években szinte a teljes Evans-család megjárta az Akadémia vörös szőnyegét a nővéreitől a szintén színész öccséig. Scott-tal híresen jó a kapcsolatuk: a pandémia alatt kész produkciót csináltak a testvéri csatározásaikból, azaz azon versenyeztek, ki tudja jobban megijeszteni a másikat. Az akciót pedig rendre feltöltötték az Instagram-sztorijaik közé. Evans imádja a szülővárosát, Bostont, és már évek óta készen áll arra, hogy családot alapítson ott – ez pedig olyasvalami, ami a Sexiest Man Alive címlapsztoriban is felmerült. „Feleség, gyerekek, családalapítás. Abszolút vágyom erre. De ez olyan dolog, amit szeretnél megtartani magadnak, vagy csak a családodnak és a barátaidnak” – mondta a magánéletét hétpecsétes titokként őrző, 2022 legszexibb férfija.

Chris Evans 2022 legszexibb férfija

Chris Evans és édesanyja a 2013-as Oscar-gálán (Fotó: Steve Granitz/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top