nlc.hu
Sztárok

Cinthya Dictator a Kirakós legújabb epizódjában

Cinthya Dictator az idegösszeomlásáról: „Teljesen elvesztettem a realitásérzékemet, minden mindegy volt már”

A fotóművész már iskoláskora óta küzdött a beilleszkedéssel, az élete pedig csak az egyetem után változott meg gyökeresen.

Tatár Csilla és Vágó Réka eheti vendége a Kirakós podcastban a különcségéről ismert Cinthya Dictator. Mesélt nehéz iskolás éveiről, idegösszeroppanásáról, szüleivel való kapcsolatáról és arról,  hogyan szerettek egymásba vőlegényével, Molnár Tomival. 

Tatár Csilla egy törékeny galambhoz hasonlította a fotóművész közszereplőt. Cintit nagyon fiatalon ismerte meg az ország, szinte az emberek szeme előtt nőtt fel. Mindig kendőzetlen őszinteséggel beszélt nehézségeiről. A Kirakós podcastban elmondta, hogy az általános iskola első évében derült ki, hogy tanulási nehézséggel küzd, diszlexiás és egyéb képességzavarai is voltak.

Vágó Réka, Cinthya Dictator, Tatár Csilla

Vágó Réka, Cinthya Dictator, Tatár Csilla

„Általános iskolás éveimben szégyenben éltem. A hiányosságaim miatt butának tartottam magam és a tanárok sem segítettek az önértékelésem javításában. Figyelemzavaros, hiperaktív kislány voltam, biztos nehéz lehetett a tanítóknak velem, de nem igazán kaptam tőlük támogatást. Iskola után késő estig jártam különórákra, hogy tartani tudjam a többiekkel a lépést. Éppen ezért gondoltam magam ostobának, és nem lett semmi önbizalmam. Az osztálytársak szerettek, velük jó viszonyban voltam” – mesélt Cintia a nehéz iskolásévekről.

Nyíltan és őszintén beszélt a pszichiátrián töltött időszakáról is. 

„A diplomamunkám leadása előtt roppantam össze és kerültem a kórházba. Annyira rosszul voltam, hogy teljesen elvesztettem a realitásérzékemet, minden mindegy volt már. Az egyetemen fantasztikus tanáraim voltak, akik végig mellettem álltak. Az egyikük ötlete volt, hogy amíg bent vagyok, készítsek magamnak videónaplót. Ez a módszer nagyon sokat segített nekem. A terápia során sokszor kerültek szóba a szüleim, de én hiszem, hogy nekem tökéletes családom és nagyon támogató barátaim vannak. Nem az ő hibáik, tévedéseik miatt lett idegösszeroppanásom. Gyerekkorom óta ilyen alkat vagyok, végig kellett mennem ezen a nehéz úton, hogy idáig jussak. Ma már büszke vagyok magamra, felszabadító érzés súlyos szorongások nélkül élni” – mondta el Cinthya Dictator.

A teljes adás ITT megtekinthető. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top