nlc.hu
Sztárok

Mógor Attila az alkoholizmusáról

Tönkretette az alkohol a Séfek Séfe sztárját, Mógor Attilát

Képes volt bevallani saját magának, hogy bajban van és, hogy segítségre van szüksége.

Mógor Attila, a Séfek Séfe egykori döntőse immár másodszor kért segítséget, hogy végleg felszámoljon a 30 éve tartó súlyos alkoholizmusával. Jelenleg az Emberbarát Alapítvány szállóján él és igyekszik szabadulni a függőség poklából. Véleménye szerint a mostoha sorsú gyerekkora is közrejátszhatott abban, hogy idővel komoly alkoholproblémái lettek.

Mógor Attila,

Őszintén beszél szenvedélybetegségéről Mógor Attila – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

„Azelőtt nekem is volt házam, autók, gyerekek, család” – mesélte a séf, aki most harmadmagával él a lakóotthon egyik szobájában, ahol csak egy ágya és egy polcos szekrénye van. „Talán én örököltem is géneket, édesapám ugyanis alkoholista volt” – vallotta be a Tények Plusz riportjában Mógor Attila, akinek az életét beárnyékolta a munkája miatti állandó stressz és megfelelési kényszer. Mindig úgy érezte, hogy maximálisan elvégzi a munkáját, de egy sorsdöntő napon rájött: a folyamatos részegség az egész életét tönkreteszi. Ekkor önként jelentkezett az Emberbarát Alapítványnál.

A Séfek Séfe sztárja hónapok óta teljesen tiszta, hamarosan a végéhez ér a második rehabilitációs programja. „Attila jó állapotban van, ő most a lakóotthonban él, és onnan jár ki dolgozni. Egy olyan munkahelyet sikerült kapnia, ahol csak 8 órában kell dolgozni és nem a kiszolgáló vendéglátóiparban. Ezek nagyon fontos dolgok, hiszen védeni kell, ha valaki egyszer krónikus beteg. Neki ugyanis nem szabad alkoholos környezetben lennie” – mondták el az alapítványnál.

Mógor Attila első leszokása nem volt sikeres, visszaesett. Most azonban minden jel arra utal, hogy sziklaszilárdan ellenáll a kísértésnek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top