Hét évvel ezelőtt hunyt el Bud Spencer – íme pár ikonikus fotó a nagy nevettetőről

S.D.V. | 2023. Június 27.
Ma hét éve, hogy nincs köztünk Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer, aki 2016. június 27-én távozott az élők sorából.

Bud Spencer 1929. október 31-én Carlo Pedersoli néven született. Az olasz színész az európai filmtörténet egyik sokat emlegetett alakja volt. Filmjeit elsősorban hazájában, Németországban, illetve Magyarországon imádták. Érdekesség, hogy a Bud Spencer név az 1967-es Isten megbocsát, én nem című film (ezen munkálatok során ismerkedett meg Terence Hill-lel – szerk.) forgatása közben ragadt rá: a Bud nevet a termete miatta kapta, a Spencer nevet pedig egyik kedvelt színésze, Spencer Tracy tisztelete miatt választotta, más hírek szerint azonban a Bud nevet kedvenc sörének márkájáról, a Budweiserről kapta.

Bud Spencer (Fotó: Getty Images)

A színészről kevesen tudják, hogy több találmányát is szabadalmaztatta, köztük egy háromcsövű puskát, egy speciális ajtózárat, és egy olyan fogkefét is, melybe eleve bele volt építve a fogkrém. A karrierje során közel nyolcvan produkcióban játszott, közülük 19-ben elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel. Hill barátja halálának évfordulóján egy eddig sosem látott fotót posztolt kettőjükről, íme:

Galériánkban híresebb filmjeinek fotóival, illetve néhány személyesebb felvétellel emlékezünk a legendás színészre.

Bud Spencer és felesége

Bud Spencer feleségével, Maria Amatoval 1960-ban házasodott össze, és a színész halála napjáig imádta választottját.(Fotó: Getty Images)

Bud Spencer és lánya

Bud Spencer és lánya, Diamante Pedersoli. A színész első gyermeke, Giuseppe Pedersoli 1961-ben született, majd 1962-ben Cristiana, 10 évre rá, 1972-ben pedig Diamanta látta meg a napvilágot. (Fotó: Getty Images)

Bud Spencer fia és annak felesége

Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli és felesége, Lupita Barriga, valamint Bud Spencer. (Fotó: Getty Images)

Bunyó karácsonyig

A Bunyó karácsonyig című film két főszereplője. (Fotó: Getty Images)

Különben dühbe jövünk

A Különben dühbe jövünk című film egyik jelenete. (Fotó: Getty Images)

Mindent bele, fiúk!

Bud Spencer és Terence Hill a Mindent bele, fiúk! című filmben 1973-ban. (Fotó: Getty Images)

 

Exit mobile version