nlc.hu
Sztárok

Galkó Balázs 120 ezres nyugdíja

Galkó Balázs 120 ezres nyugdíjból él, kutyasétáltatást is vállalna a színművész

Egyre kilátástalanabb helyzetben van a színművész, bármilyen munkát elvállalna, hogy meg tudjon élni. Azt mondja, a politika tette tönkre.

Június 29-én töltötte be 74. életévét Galkó Balázs színművész, aki nem tud megélni a nyugdíjából, ezért bármilyen munkát elvállalna.

A nyugdíjam 120 ezer forint, nem akarom elmondani, hogy ez mire elég. Egyedül élek, egyre kilátástalanabb helyzetben…

– mondta Galkó Balázs a Blikknek.

Galkó Balázs színész az Amit szívedbe rejtesz címû József Attila esten a 25. Mûvészetek Völgye összmûvészeti fesztiválon 2015. július 24-én

Galkó Balázs színész (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A színművész három darabban kisebb-nagyobb szerepet játszik még a József Attila Színházban, ahogy fogalmazott: „ha nem ilyen igaz ember Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, már semmi közöm nem lenne ehhez a gyönyörű hivatáshoz”. De ezen kívül nem hívják már sehova, úgy gondolja, azért, mert elhallgattatta a politika.

„Napra pontosan emlékszem rá, mikor került bélyeg a homlokomra – mondta Galkó Balázs. – Amikor népünk vezetői az Operaházban ünnepelték a sokadik alaptörvény beiktatását, az utcán pedig ezrek tüntettek 2012-ben, én az alkalmi színpadon verset mondtam, és elénekeltettem az emberekkel a Szózatot. Azóta persona non grata vagyok a hatalom szemében, és ezt lépten-nyomon éreztetik is velem.”

Galkó Balázs korábban is küzdött anyagi gondokkal, nemrégiben pedig egy felhívást tett közzé, hogy bármilyen munkát elvállal, amiből megélhet: versmondást, statisztálást, családi ünnep szervezését, gyermekfelügyeletet, kutyasétáltatást. 

„Nem szégyellem, ahhoz, hogy jusson pénz ételre, a számlák befizetésére, az életre, dolgoznom kell” – mondta Galkó Balázs, aki szomorúan hozzátette, hogy eddig egyetlenegy kutyát sem tudott sétáltatni, mert nem kereste meg senki ezzel a lehetőséggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top