nlc.hu
Sztárok

Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa lett

Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz igazolt, magyar focistáért még soha nem fizettek ekkora összeget

Steven Gerrard mezszámát kapta.
Szoboszlai Dominik

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől a Liverpool FC-hez igazolt. A 22 éves középpályás klubváltásáról a nagy múltú angol klub közösségi oldala számolt be vasárnap délután. A játékosnak a 8-as lesz a mezszáma, ez viselte korábban Steven Gerrard is.

Élveztem az elmúlt pár napot itt, várom, hogy mindenkit jobban megismerhessek. Az előző 3-4 nap nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. De végül is itt vagyok, boldog vagyok és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát. A Liverpool nagy múlt klub, nagyszerű játékosokkal, jó edzővel, minden remek. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó” – idézte az egyesület honlapja Szoboszlait.

 

Szoboszlait 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről is lehetett olvasni, végül a Liverpool lett a befutó. A középpályás kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt – magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak – amely a következő idényben az Európa-ligában szerepelhet majd – az argentinokkal világbajnok Alexis MacAllister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye.

Szoboszlai lett a Liverpool történetének a 3. legdrágább futballistája a tavaly a Benficától 98,9 millió euróért érkezett uruguayi Darwin Nunez és a 2018-ban a Southamptontól 87 millióért megszerzett holland Virgil van Dijk után. 

(MTI)

Kiemelt fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top