nlc.hu
Sztárok

Lilu üzent a kormánynak: „Pokolra kerültök"

Kiakadt Lilu a státusztörvény megszavazásán: „Pokolra kerültök” – üzent a kormánynak

„Amikor ez a 136 bátor megnyomta ma az igen gombot, nem képzelték maguk elé azt a rengeteg gyereket, akitől ma megint annyit elvettek… Jól alszanak? - tette fel a kérdést Lilu.

Lilu éles kritikát fogalmazott meg közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy a parlament a mai napon megszavazta a tanárok új életpályájáról szóló státusztörvényt – vette észre a Blikk.
 
Az Országgyűlés a mai napon a parlament kormánypárti szavazatokkal megszavazta a hivatalosan A pedagógusok új életpályájáról címet viselő státusztörvényt, melyet többen bosszútörvénynek neveznek a pedagógusi hivatás kivéreztetése, ellehetetlenítése miatt. A most elfogadott státusztörvényről értelmében: a tanárok közalkalmazotti jogviszonya megszűnik, a tanév július 15-éig meghosszabbítható, a tanároknak heti 24 órát kell tanítaniuk (eddig 22–26 órában határozták meg a keretet, vagyis lesznek, akiknek ez óraszám-emelkedést jelent), a munkáltatónak minden évben kötelessége meghatározott szabályok szerint értékelni a pedagógusok teljesítményét, a havi illetményüket pedig ennek figyelembevételével kell meghatározni a törvényben rögzített bérsávok alapján, bár ennek a részletei a végrehajtási rendeletből derülhet ki, illetve átvezényelhetők lesznek a pedagógusok más intézményekbe. Az utóbbi ügyben végül annyi engedményt tett a kormány, hogy legfeljebb napi három óra utazást várnak el az áthelyezett tanároktól.

A törvény elfogadásának hírére Lilu több 24 órán át elérhető Insta-sztorikban reagált a közösségi oldalán. A műsorvezető a napokban a melegellenes törvény miatti könyvellenőrzések miatt is felemelte a hangját.

A kormány, ami így szereti a gyerekeket. Pokolra kerültök– írta első történetében a műsorvezető, majd bővebben is kifejtette a gondolatait:

„Amikor ez a 136 bátor megnyomta ma az igen gombot, nem képzelték maguk elé azt a rengeteg gyereket, akitől ma megint annyit elvettek… Jól alszanak? Este belenézek a fürdőszoba tükörbe, és mit látnak? Én láttam azokat a gyerekeket, akik a tanáraikért tüntettek… és persze ott vannak azok, akik nem is tudják, éppen mi zajlik, csak próbálnak többek, jobbak lenni. Megszakad a szívem. Még a lelkem mélyén reménykedem, hogy Novák Katalinnak is. Mert Vader nagyúrban is marad jóság, ugye…” 

Lilu

Fotó: Sajtóklub/RTL

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top