nlc.hu
Sztárok

Pásztor Erzsi a halálról beszélt

Pásztor Erzsi a halálról: „Itt az idő, mennem kell nekem is”

Egyre több kollégájától kell elbúcsúznia.

A Nemzet Színésze, Balázsovits Lajos hosszantartó betegsége után, szerdán hetvenhat éves korában elhunyt. A színházi rendezőt és színigazgatót, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját nem csak a szakma, hanem az egész ország gyászolja. 

Pásztor Erzsi

Fotó: Olajos Piroska

Pásztor Erzsi több kollégájával együtt a Borsnak mondta el, milyen érzések kavarognak benne kollégája elvesztése óta. „Lajos tíz évvel fiatalabb nálam, A salemi boszorkányokban találkoztunk, de dolgoztunk egy színházban is. Egy kedves, vidám, derűs, szeretetre méltó fickó volt. Akik most ismerték meg, és fiatalkorában nem látták, elképzelni nem tudják milyen szép fiú volt. Egy más ügyben hívtam tegnap Zsurzs Katit, ő mondta, hogy mi történt. Nekem nincs internetem, Kató korábban olvasta, hogy Lajos elment. Amikor a Nemzet Színészévé választották egy évvel ezelőtt, már akkor tudtuk, hogy nagy beteg.” 

A művésznő hozzátette, egyre nehezebben viseli ezeket a veszteségeket. 

Most már mindenkit megsiratok, megérintenek a halálesetek. Eddig a nálam idősebbeket vesztettem el, most pedig a nálam fiatalabbak mennek el. Legalábbis még egy ideig, mert aztán itt az idő, mennem kell nekem is. Nem szeretek ezzel foglalkozni. Csak tudom, ha nekem egy októberi időpontról beszélnek, mindig azt szoktam mondani, a jövő hétig egyeztessünk maximum. Nem csinálok programot. Szóval ezek nagyon szomorú dolgok. Ami a legszomorúbb, hogy hármasában mennek el a művészek-zenészek, az évtizedek folyamán sajnos ezt tapasztaltuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top