nlc.hu
Sztárok

Pársztor Erzsi fiatalon

A végzet asszonya volt pályakezdő színésznőként Pásztor Erzsi

Több mint 60 évvel ezelőtti fotókra bukkantunk az akkor 22-23 éves Pásztor Erzsiről, akinek kisugárzása egyszerűen lenyűgöző!

Pásztor Erzsit manapság a Szomszédokban alakított szerepe után az ország Janka nénijeként tartják számon, azonban nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a színésznő több mint hat évtizede tartó pályafutása során számtalan színpadi szerepben, illetve tévé-és játékfilmben nyújtott lenyűgöző alakítást. Munkásságát Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjjal is elismerték, megkapta az érdemes művész kitüntetést, valamint a Halhatatlanok Társulatának is örökös tagja.

Janka néni szerepében

Janka néni szerepében (Forrás: Fotocentral / Archívum Story-Best)

A művésznő egyébként egyáltalán nem bánja, hogy ennyire hozzá nőtt Janka néni karaktere. Sőt!

„Azok a kollégáim, akik úgy érzik, hogy ők már kinőtték a Szomszédokat – vannak ilyenek, de nem akarom megnevezni őket –, sokszor megkérdezik tőlem, hogy miért vállalok ilyeneket, és ezen én mindig csodálkozom. Az ember nem felejti el azt, hogy annak köszönheti a népszerűségét és az ismertségét. A színházban hiába lépek fel folyton telt házak előtt, akkor sem ugyanaz. Egyszerűen nem látnak annyian. Ha ennyi év után az emberek még mindig emlékeznek Jankára, az azt jelenti, hogy ez jó volt, nem?” – nyilatkozta egy alkalommal.

Most azonban még abból az időszakból, az ötvenes évek végéről, illetve a hatvanas évekből hoztunk néhány ritkán látható fotót, amikor a pályája elindult. Így festett a huszonéves Pásztor Erzsi!

Pásztor Erzsi
Megnézem
Összes kép (3)

Nyitókép: TV2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top