nlc.hu
Sztárok

Külföldön él Kiskalmár Éva, a Magyar Televízió egykori bemondója

Idősgondozóként dolgozik külföldön Kiskalmár Éva, a Magyar Televízió egykori bemondója

Belgiumban él és dolgozik Kiskalmár Éva, aki tíz évig volt bemondó a Magyar Televízióban.

Kiskalmár Éva 1978-ban tűnt fel a Magyar Televízió képernyőjén bemondóként, és tíz éven át köszöntötte a nézőket. A Blikk megtalálta a most 70 éves egykori tévést: Belgiumban él és dolgozik.

Elmesélte, hogy nagyon szerette a televíziózást, azért hagyta ott, mert nem jelentett stabil munkát és stabil fizetést.

Kiskalmár Éva, a Magyar Televízió bemondója 1983-ban

Kiskalmár Éva, a Magyar Televízió bemondója 1983-ban (Forrás: YouTube/panatta70)

Maradt a médiában, rádióműsorokat készített, cikkeket írt, és operaénekesnői pályára készült. Tehetségére több versenyen felfigyeltek, egy olaszországi kurzusra kapott részvételi lehetőséget. Ám akkoriban veszítette el harminc évvel idősebb, imádott férjét, Fischer Sándor nyelvészt és beszédtanárt.

Amikor a férjem meghalt, több évtizedre elhallgattak a hangszálaim. Ezen nem lehet túllépni. Ma is éppolyan megrendítőn hiányzik, mint akkor, amikor nem jött haza a kórházból

– mondta Kiskalmár Éva.

Azóta is egyedül él. Hosszú évekig dolgozott idősgondozóként az Egyesült Királyságban, jelenleg pedig Belgiumban lát el egy idős beteget. Óriási fizikai és lelki megterheléssel járó munkát végez napi 12-14 órában. A születésnapja is munkával telt. szerettei a távolból köszöntötték fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top