nlc.hu
Sztárok

Meghalt A farm, ahol élünk színésznője, Hersha Parady

Meghalt A farm, ahol élünk színésznője, Hersha Parady

78 éves korában elhunyt az amerikai színésznő, akit a legtöbben a népszerű sorozatból ismernek.

Meghalt Hersha Parady, aki három évadon át játszotta Alice Garvey-t, a Walnut Grove-i tanítónőt A farm, ahol élünk című sorozatban. A színésznő, aki agydaganattal küzdött, 78 éves korában, a Virginia állambeli Norfolkban, fia otthonában hunyt el szerdán – írja a Hollywood Reporter.

Hersha Parady 1977-ben mutatkozott be Michael Landon népszerű sorozatának negyedik évadának nyitó epizódjában az egykori NFL-sztár, Merlin Olsen oldalán; ők játszották a házaspárt, Alice és Jonathan Garvey-t.

Hersha Parady mint Alice Garvey A farm, ahol élünk című sorozatban 1977-ben

Hersha Parady mint Alice Garvey A farm, ahol élünk című sorozatban 1977-ben (Fotó: Ted Shepherd/NBCU Photo Bank)

Az általa játszott karakter tragikus körülmények között hunyt el a sorozatban: az 1980-ban sugárzott hatodik évadban Alice berohant a lángokban álló vakok iskolájába, hogy megmentse a bent rekedt gyerekeket. Meg is találta Mary és Adam kisfiát, akivel megpróbáltak kijutni az épületből, de végül mindketten odavesztek a tűzben.

Parady 1945. május 25-én született Betty Sandhoff néven az ohiói Bereában. Egy interjúban azt mondta, mindig is színésznőnek készült, már egészen kicsi korában jobban érdekelte a színjátszás, mint a babázás. 1963-ban érettségizett, játszott a Cleveland Play House-ban és regionális színházakban, majd Los Angelesben megkapta Stella szerepét A vágy villamosában. A képernyőn a Bearcats! egyik epizódjában debütált.

Amikor jelentkezett A farm, ahol élünk című sorozatba, eredetileg Caroline Ingalls szerepére pályázott, de végül Alice Garvey-t játszotta, akit 35 epizódon keresztül alakított.

A közkedvelt sorozat után szerepelt a Raw Courage (1984) és a Piszkos fonák (1995) című filmekben, valamint az Unsolved Mysteries, a Second Noah és a Kenan és Kel című sorozatokban.

Férje, a 2009-ben elhunyt John Peverall producer volt, aki 1979-ben megosztva kapta a legjobb film Oscar-díját A szarvasvadász című filmben végzett munkájáért. Fia mellett testvérei, Patty, Kenny és Bobby gyászolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top