nlc.hu
Sztárok

Rácz-Gyuricza Dóra a fotók retusálásáról

Rácz-Gyuricza Dóra a retusált fotókról: „Nem éppen a legmegbízhatóbb ember benyomását kelted ezzel”

Szerinte inkább arra kellene törekedni, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében.

Amióta édesanya lett Rácz-Gyuricza Dóra, rengetegszer osztja meg a tapasztalatait és véleményét a közösségi oldalakon. A sztárséf felesége zömében az édesanyákhoz szokott szólni, bemutatva az anyaság szép és árnyoldalait is

Rácz-Gyuricza Dóra

Fotó: Instagram

Ezúttal viszont arról elmélkedett 24 óráig elérhető Instagram-történetében, miért nem érdemes az embereknek szétretusálniuk a fotóikat. Dóri arra hívta fel követőit figyelmét, ha túlzásba viszik a képek szerkesztését, azt fogják elérni, hogy élőben senki nem ismer majd rájuk. 

„Manapság a social médiában annyi filtert, annyi arc, test és kinézet minden szempontjából változtató filterek elérhetőek, hogy az emberek már nem bírják feltölteni a képeiket anélkül, hogy ne lenne valahogy retusálva, szerkesztve, mert szeretnének ők is úgy kinézni, mint mindenki más, akit látnak. Szeretnék, ha nekik se lenne bőrhibájuk, nekik se lenne narancsbőrük és nekik is csodálatos, fényes lenne a hajuk és az életük. Viszont ez kamu. Ha magadra csapatod ezeket a filtereket, amikor találkozol majd az emberekkel – egy randin, egy állásinterjún –, akkor ott fognak állni, hogy ez ki? Azaz, ez egy hazugság… Nem éppen a legmegbízhatóbb ember benyomását kelted ezzel. Mit szólnátok ahhoz, ha kamufilterek helyett arra törekednénk, hogy mindenki jól érezze magát a bőrében?” – magyarázta Dóri, aki arra is kitért, mivel érhetnék el a követői, hogy magabiztosabbak legyenek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top