nlc.hu
Sztárok

Dobó Ági fia iskolás lett

Dobó Ági fia megkezdte az iskolát: „Úgy sírtam legalább fél órán át, mintha nem lenne holnap”

Pedig pár napja alig várta, hogy elérkezzen ez a pillanat.

A mai napon hivatalosan is véget ért a nyár a diákok számára és országszerte becsöngettek az iskolákban. Vannak szülök, akik egész nyáron ezt a pillanatot várták, de olyanok is, akik rettegtek a naptól, amikor elengedik gyermekeik kezét

Mint kiderült, Dobó Ági mind a két tábort erősíti, ugyanis kisebbik fia ma kezdte meg az első osztályt, amit pár nappal korábban még kifejezetten várt, de amint megtörtént, gombóc lett a torkában. 

Dobó Ági

Fotó: Instagram

„Néhány nappal ezelőtt, üvöltő torokkal, a nyári szünettől kimerült idegrendszeremmel tagadhatatlanul vágytam már ezt a napot. De valahol mégsem. Becsaptam magam mögött az ajtót, és végre kiszakadhatott belőlem a zokogás. Úgy sírtam legalább fél órán át, mintha nem lenne holnap. Ami igazából nem is lesz. Óvodás, pici gyermekemmel már biztosan nem, hiszen ma Ő is a felnőtté válás újabb mérföldkövéhez érkezett. Iskolapadba ült, hamarosan írni és olvasni fog tudni. Pandi sem ment vele. Az első hely, nagy esemény, fordulópont a kis életében, ahová nem tartott vele a »legjobb barátja«. A kis Panda biztonságos ölelése helyett ma egy idegen helyen, több tucat ismeretlen gyermek között előttem sétálva iskolatáskát cipelt, benne kulacsot, tolltartót, és az első tízórait, amit neki készítettem. Vajon tudni fogja, hogy nem veheti elő akármikor, amikor éhes, szomjas? Még cipőt fűzni is csak most tanul… próbáltam minden lehetséges helyzetre felkészíteni még indulás előtt, de rá kellett jönnöm, hogy volt közel 7 évem a »felkészítésre«. Azt mondta a Barátnőm, figyeld meg az érzéseidet. Megfigyeltem. Bizonytalanságot éreztem, azt, hogy valamit biztosan kihagytam, elfelejtettem, nem csináltam jól, nem készítettem fel eléggé, vagy elég jól. Aztán gyászt, szomorúságot, búcsút, rettenetesen nehéz elengedést éreztem, hogy többé nincs kicsi ovisunk, akinek létezéséhez feltétlenül elengedhetetlenek vagyunk. Mert már pontosan tudom a bátyja révén, mit hoz az általánosságban ismert és várt dolgokon túl az iskola. Önállóságot, függetlenedést. De nem csak ezeknek a kicsi gyermekeknek, nekünk, nekem is…” – olvasható az egykori szépségkirálynő Instagram-bejegyzésében. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top