nlc.hu
Sztárok

Geszti Péter véleménye

Geszti Péter Kovács Kokó Istvánról: „A szegénylegény legendája született újra vele”

Az Adom a napom mai adásában Kokó lesz a porondon, róla mondta el most a véleményét a házigazda, Geszti Péter.

Kovács Kokó István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, aki 2002 áprilisában versenyzett utoljára a ringben, aztán visszavonult. A mai napon az ő hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést. Geszti Péter szerint nincs olyan, aki ne tudná, ki az a Kokó, még akkor is, ha nem is kedveli az ökölvívást.

„Kudarcnak érezte a bronzot, így nem nyugodott az olimpiai bajnoki címig: kubai ellenfelét legyőzve lett az atlantai olimpia hőse. A legkisebb fiú, a szegénylegény legendája született újra vele, aki kitartásával, jellegzetes mosolyával meghódította az országot. Ő lett az első mediatizált profi bunyósunk, mérkőzéseit milliók követték, még olyanok is, akiktől távol áll a küzdősportok keménysége. Amikor már azt hihette, övé a világ, az élet egy Chacón nevű argentin képében adott neki egy hatalmas pofont. Felállt, volt tévés, vendéglős és magas rangú sportdiplomata, megkóstolta a politika is, de ma már inkább ő nem kér belőle. Mindig is érdekelt, hogyan tud felállni a földről az, akinél ez nem csak egy átvitt értelmű kifejezés és foglalkoztat az is, hogy sikeres nemzetközi karrierje után vajon mi hozta haza „lángoktól ölelt kis országunkba”. Ezért megkértem, adja nekem a napját, a jobbára otthon ülő, de biztosan nem leírható nemzeti legendánk. És most itt az ideje egy jó kis beszélgetésnek” – mondta az nlc-nek Geszti Péter.

Kovács István (Koko)

Kovács István (Kokó) Fotó: Réti Borbála

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Kovács Kokó István, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top