nlc.hu
Sztárok

Kovács Kokó István vallomása

Kovács Kokó István a gyermekkoráról: „Kulcsos gyerek voltam, hatéves koromtól magamra voltam utalva”

Az Adom a napom mai adásában az olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó, sportdiplomata, üzletember és családapa életébe nyerhetünk bepillantást.

A nemrég Svájcból hazaköltöző Kovács Kokó Istvánt és öccsét édesanyjuk egyedül nevelte fel. Szülei kiskorában elváltak, édesanyja pedig rengeteget dolgozott, így leginkább a nagymamája foglalkozott vele. Emiatt ugyanakkor nincs benne hiányérzet vagy keserűség, szerencsésnek tartja magát, és jó emlékeket őriz azokról az időkről. „Kulcsos gyerek voltam, hatéves koromtól magamra voltam utalva. Reggel hétkor elmentem otthonról és este nyolcra értem haza” – mesélte korábban Kokó, aki azt is elmondta, hogy vásott gyerek volt, aki szeretett rosszalkodni. Az ökölvívás a családi hagyományokat tekintve magától értetődő lehetett volna, édesapja és bátyja is bokszolt, ám őt – elsősorban – nagyanyja tiltotta tőle, mondván, ne legyen olyan, mint az apja, aki nem volt a mama kedvence.

Kovács Kokó István

Kovács Kokó István (Fotó: Viasat)

„Az egész családom, egy csomó rokonom bunyózott, a faterom, nagyfaterom, nagybátyám, bátyám, mindenki valamilyen szinten. Volt közöttük válogatott is, de senki nem mondta, hogy menjek le bunyózni, szóval nem az volt, hogy a bátyám kézen fogott és levitt. Egyedül meg soha nem megy le egy gyerek, mindig nagyobb brigádokba verődve mennek le, mert ez olyan furcsa hely. Engem egy srác csábított, hogy nem akar egyedül menni, menjek vele. Nem volt hozzá kedvem. A 80-as busszal mentünk, megállt a busz a megállóban, s ha jól emlékszem, lelökött, hogy gyere már. Ha már ott voltunk, akkor jó, bemegyek. És egy baromi jópofa világba csöppentem bele, tényleg, nem tudom, létezik-e ma még ilyen hely, hogy belép az ember, és megcsapja a hangulat, a csillogó szemek, meg a rengeteg kissrác. Pufognak a homokzsákok, az iskolázókesztyűk, olyan jó bulis világ” – nyilatkozta a sportoló.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Kovács Kokó István, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top