nlc.hu
Sztárok

Marco Rossi és a családja

Családja iránti szeretete miatt imádjuk annyira Marco Rossit

A Rossi-családra egyszerűen jó ránézni.

Marco Rossi 2018-ban lett a magyar labdarúgó válogatott vezetőedzője. Az olasz tréner korábban a Budapest Honvéd FC-t irányította egészen a bajnoki címig, majd mielőtt szövetségi kapitány lett, a szlovák bajnokságban játszó Dunaszerdahely csapatával zárt bronzérmes helyen, amivel a csapatot 25 év után ismét nemzetközi porondra juttatta.  

Rossi az elmúlt években nem csak a válogatott focistákból hozta ki a legjobbat, de egészen elképesztő helyet sikerült szereznie a magyar labdarúgást szerető emberek szívében is. Azt gondolná az ember, a futball-szurkoló szívéhez csak győztes meccseken át lehet eljutni. Ez igaz is, de az tagadhatatlanul hozzájárult Rossi eredményeihez, ahogyan a csapattal és a szurkolókkal kommunikál. A napokban az 59. évét betöltő tréner a kezdetektől nyitottan és érdeklődve állt a drukkerekhez, melyet nem csak a médián keresztül, de saját közösségi oldalain is megmutatott. Lelkesen reagál a mai napig hírekre, több oldalon is feltűnik sokszor a kommentszekciókban és sűrűn tesz tréfás megjegyzéseket akár olyan mémekhez is, amik róla készülnek. Viszont nem csak a humorérzéke az, amivel megfogta a szurkolókat. Rossi őszintén kinyilvánítja az érzéseit ezeken a platformokon, akár egy rosszabbul sikerült meccsről vagy bármelyik futballistáról legyen szó, amivel mondjuk ki, könnyen megveszi az átlagember jóhiszemét. De ez nem csak álca. Ezt talán a legjobban azok a posztjai teszik még hitelesebbé, amikben a családját mutatja meg a nagy közönség és tárja fel gyengéd érzelmeit felesége vagy gyermekei iránt.

Minden évben megható üzenettel köszönti feleségét

Marco Rossi és Mariella Moccia idén ünnepelték 34. házassági évfordulójukat. „34 éve együtt! Boldog évfordulót!” – írta június 27-én Facebook-oldalán Rossi, melyhez egy fotót is csatolt feleségével. Akik követik a szövetségi kapitány bejegyzéseit, már meg sem lepődnek az ilyen személyes bejegyzéseken, ugyanis Rossi minden évben hasonlóan köszönti feleségét.

Két éve például azt írta: „Semminek nem volna értelme Nélküled. Életem szerelme, boldog évfordulót!

Négy évvel ezelőtt pedig, a 30. házassági évfordulójukon így fogalmazott: „Harminc év házasság. Harminc év szerelemben, barátságban, veszekedésekkel, félelmekkel, boldogságban és kemény időkben. A mi harminc évünk. Több mint a fél életünk. Ha újrakezdhetném, pontosan ugyanígy csinálnék mindent. Mert Te vagy életem legjobb része. Te vagy a jobbik felem.

Rossi és felesége 1987-ben, a Pozzuoliban, az Averno Travel utazási irodában ismerkedtek meg, amely Mariella első munkahelye volt. Rossi ekkor a Campania Puteolana játékosa volt, és a csapat mindig ebben az irodában vásárolta a repülőjegyeket. Később Mariella úgy emlékezett vissza a találkozóra, hogy azonnal kölcsönös volt a vonzalom és gondolkodás nélkül mondott igent az akkor 23 éves focista randikérésére.

Nem tudom, van-e még ilyen házasság a világon, mint a miénk, ugyanolyan szerelmes vagyok belé ma is, mint amikor 1987 februárjában bejött hozzánk az utazási irodába, és találkozott a tekintetünk. Azonnal belezúgtam, nem volt mese…” – nyilatkozta korábban Mariella, aki azt is elmondta, a humor volt az, ami anno összehozta őket és a mai napig ez a legerősebb kapocs a házasságukban.

Két gyermeket neveltek fel

Amellett természetesen, hogy két gyönyörű gyermekük van, akik már annyira nem is gyermekek. Ha valaki ránéz a Rossi-családra, könnyen elfogja a tökéletesség érzése. Marco és Mariella gyönyörű párt alkotnak, így nem is olyan meglepő, hogy a fiúk, Simone nem csak jóképű, de sportos is, ahogy lányuk Gaia szintén örökölte a szuper géneket, Mariella szépségével együtt.

Gaia és Simone Rossi

Gaia és Simone Rossi (Fotó: Facebook)

Simone Rossi 30 éves vízilabdázó idén igazolt Budapestre, az OSC vízilabdacsapatához, miután négy évig Szirakúzában, az Ortigia csapatánál játszott. Sirro elmondta, hosszútávon eltudja képzelni, hogy egyszer majd édesapjával dolgozzon együtt.

Édesapám lassan öt éve a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Nekem pedig a futball a mindenem, évek óta képezem magam, és hamarosan szeretnék eljutni Covercianóba, az olasz szövetség edzőközpontjába is, ahol olyan világhírű szakembereket képeztek, mint például Carlo Ancelotti vagy Luciano Spalletti Szóval hosszú távon, ha meglesz a megfelelő képesítésem, szeretnék csatlakozni apám stábjához” – nyilatkozta tavasszal az Indexnek Rossi fia.

Rossi lánya, Gaia Rossi 27 éves, kevesebbet szerepel a magyar médiában, mint testvére. Gaia kommunikáció szakon végzett az egyetemen, bár Olaszországban éli a mindennapjait, amikor teheti, a helyszínen szurkol édesapjának és a magyar válogatott csapatának.

Marco Rossi és családja
Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top