nlc.hu
Sztárok

A 78 éves Molnár Piroska a színjátszásról

Molnár Piroska: „Néha már nyűg a hajnali felvételeken részt venni, megerőltető próbákat letudni”

Őszintén vallott arról, hogyan éli meg ilyen idősen a színjátszást.

Október elsején ünnepli 78. születésnapját Molnár Piroska. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja e jeles évforduló kapcsán az életéről mesélt a Blikknek.

Molnár Piroska

Molnár Piroska a Keresztanyu című sorozatban – Fotó: Sajtóklub

A korával kapcsolatban bevallotta, ennyi idősen az ember már azt sem tudja, lesz-e holnap vagy holnapután. Túl egy térd- és szívműtéten, beépített pacemakerrel már nem nagyon ugrálhatok. De azt büszkén mondhatom: miattam még egyetlen előadás sem maradt el” – árulta el.

Molnár Piroska jelenleg 8 darabban játszik, emellett túl van egy filmforgatáson. Elmondása szerint a színjátszás az élete, de számára olykor már nehéz ott lenni a próbákon, a felvételeken, vagy éppen esténként a színpadon. “Teszem a dolgom, de már egyre kevesebb élvezetet találok benne. (…) Néha már nyűg a hajnali felvételeken részt venni, megerőltető próbákat letudni” – vallotta be őszintén a színművésznő.

Magánéletéről nagyon ritkán nyilatkozik, kevesen tudják, hogy van egy férfi az életében, aki a legfőbb támasza. Az 53 évvel fiatalabb Gergő sofőrként kezdett dolgozni Molnár Piroskánál és egyből megtalálták a közös hangot. Idén nyáron pedig egész Európát bejárták együtt. “Visszaadta a fiatalságomat. Nélküle már nem is tudnék létezni. Régóta nem vezetek, régóta nincs autóm, de vettem egyet, Gergő a sofőröm, a fogadott unokám, ő pedig úgy hív engem, hogy Mama. Lesi minden gondolatom, bármit kitalálok, mindenhova elvisz, este a színházba játszani, nappal próbára, nyáron nyaralni”mesélte nemrég.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top