11 világsztár, aki a középiskolát sem végezte el

nlc | 2023. Október 03.
Vannak köztük, akik megbánták, de olyanok is, akiknek meggyőződésük, hogy nem az iskolázottságon múlik a siker. A döntésük őket igazolja.

Bár a középiskolát nem fejezték be, tehetségüknek, szerencséjüknek köszönhetően mégiscsak a film-, a divat-, vagy épp a zeneipar legnagyobb csillagai váltak belőlük. Az iskola idő előtti elhagyásában nem célszerű példát venni róluk, azonban tény, ők bizonyítványok hiányában is hosszú ideje elképesztően sikeresek.

Kate Winslet

„16 évesen otthagytam az iskolát, és egy csemegeüzletbe mentem dolgozni, hogy pénzt kerssek arra, hogy vonattal Londonba járjak a meghallgatásokra” –mesélte az Oscar-díjas Kate Winslet Stephen Colbert műsorában, hozzátéve, hogy az emberek gyakran azt hiszik, hogy sokkal iskolázottabb, mint amilyen. (Fotó: Getty Images/Samir Hussein/WireImage)

Hilary Swank

„Nem vagyok büszke arra, hogy kimaradtam a középiskolából. Nem vagyok büszke rá, hogy megtörtént, de megtörtént” – mondta Hilary Swank a Today show-ban 2007-ben. (Fotó: Getty Images/Steve Granitz/WireImage)

Johnny Depp

Johnny Depp 15 évesen hagyta ott a középiskolát, igaz, akkor még nem azért, hogy színészként, hanem azért, hogy rockzenészként építsen karriert. (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Emma Stone

Az Oscar-díjas Emma Stone még 9. osztályos korában, egy PowerPoint-prezentációt mutatott be a szüleinek arról, miért engedjék, hogy teljes munkaidőben színészettel foglalkozhasson. „Borzasztó, hogy beleegyeztek. (...) Mindenkinek el kellene végeznie a középiskolát és le kellene érettségiznie. – nyilatkozta erről 2017-ben. (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Academy Museum of Motion Pictures)

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen 14 évesen hagyta ott az iskolát, hogy a modellkarrierjére koncentrálhasson. Számára megérte, hiszen a világ egyik legfoglalkoztatottabb és legjobban fizetett modellje lett. (Fotó: George Pimentel/Getty Images)

Harry Styles

Harry Styles eredetileg fizioterapeutának készült, ám 16 évesen, a One Direction sikereinek kezdetén felhagyott a tanulmányaival és azóta sem érezte szükségét, hogy legalább az érettségit megszerezze. (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence azért hagyta abba a középiskolát, hogy színésznő legyen. „Gyakorlatilag nincs érettségim vagy diplomám” – nyilatkozta arről. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e a döntését, az Oscar-díjas színésznő azt válaszolta: „Nem. Én tényleg nem. A saját utamat akartam járni. Megtaláltam, amit csinálni akartam, és nem hagytam, hogy bármi akadályozzon.” (Fotó: Paolo Blocco/FilmMagic)

Jim Carrey

Bár Jim Carrey kitűnő tanuló volt, 16 évesen mégis kénytelen volt otthagyni az iskolát, hogy munkát vállaljon és támogatni tudja anyagilag nehéz helyzetbe került családját. Takarítóként, majd egy gyárban dolgozott, miközben már stand-up komikusként is bontogatta szárnyait. (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

Rihanna

Rihanna 16 évesen hagyta ott az iskolát, amikor megkapta első lemezszerződését. Az azóta eltelt közel 20 évben 8 sikeralbumot adott ki, munkásságát többek között 9 Grammy-díjjal ismerték el, de filmekben is szerepelt és a divat világában is befutott. (Fotó: Mike Coppola/Getty Images)

Ryan Gosling

Ryan Gosling 17 évesen maradt ki az iskolából, hogy Az ifjú Herkules kalandjai című produkcióban forgathasson. Bár egy évig az édesanyja segítségével még magántanulóként folytatta a tanulást, azonban az érettségit soha nem szerezte meg. (Fotó: Getty Images/Samir Hussein/WireImage)

Simon Cowell

Simon Cowell 16 évesen maradt ki az iskolából és ezt máig is annyira jó döntésnak tartja, hogy azt mondja, a fia is megteheti majd ugyanezt, ha akarja. „Ha dolgozni akarsz, menj el 16 évesen, 100 százalékosan erre biztatnám” – fogalmazott egy nyilatkozatában. (Fotó: Trae Patton/NBC via Getty Images)

 

via

Exit mobile version