nlc.hu
Sztárok

6 világsztár az első filmszerepében

DiCaprio, Clooney és a többiek: 6 világsztár az első filmszerepében

Tudod, melyik filmben tűnt fel először George Clooney vagy Julia Roberts?

Nehéz minden mellékszereplőre odafigyelni, amikor beülünk egy moziba, pedig lehet, hogy épp kihagyjuk a következő nagy világsztár első filmszerepét, ha csak a főszereplőkre koncentrálunk. Sosem lehet tudni, hogy a film ötödik percében szereplő ápolónő lesz-e az, aki elviszi nyolc év múlva az Oscart egy másik filmért. A következő hat színész sem tudta még az első szerepében, hogy milyen gyönyörű karrier, siker és díjak sora vár még rá.

George Clooney: Grizzly II (1983)

George Clooney és Laura Dern

George Clooney és Laura Dern a Grizzly II című filmben (Kép: IMDb)

George Clooney első filmszerepe 1983-ban abban a Grizzly filmben volt, amit aztán mégsem mutattak be a mozikban egészen 2020-ig. A Grizzly II az 1976-os film folytatása volt, amely egy óriási, emberevő medvéről szólt, ráadásul Clooney mellékszereplő volt csupán, egy névtelen fiatalember, akit a barátnőjével sátorozás közben szétmarcangol a medve. Mivel 1983-ban végül nem debütált a filmvásznon ezzel a filmmel, ezért Clooney első filmjének igazán a Return to Horror High című horrort mondhatjuk.

Leonardo DiCaprio: Critters 3 – Rémecskék 3. (1991)

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio a Rémecskék 3. című filmben (Kép: IMDb)

Nagyon úgy tűnik, hogy az igazán híres férfi színészek elsőként horrorfilmben szerepeltek, ugyanis a csodálatos Leonardo DiCaprio is azt nézte végig debütáló szerepében, ahogy a mostohaapját szétszedik atomjaira a szörnyek a Rémecskék 3. című filmben. DiCaprio egyébként ebben az évben csatlakozott a Growing Pains című tévésorozathoz, amiben aztán magára talált alaposan és szárnyra kapott a karrierje.

Johnny Depp: A Nightmare on Elm Street – Rémálom az Elm utcában (1984)

Johnny Depp

Johnny Depp a Rémálom az Elm utcában című filmben (Kép: IMDb)

Ki gondolta volna Johnny Deppről, amikor 1984-ben az első szerepében, a Rémálom az Elm utcában filmben azt néztük, ahogy Freddy Krueger megcsonkítja Depp haspólós testét, hogy látni fogjuk, ahogy szédítő magasságokba emelkedik a karrierje (és nagyot zuhan aztán)? Depp később sem hagyta maga mögött teljesen a furcsa szerepeket, mindig vonzották a kicsit bizarr, felkavaró filmek.

Halle Berry és Queen Latifah: Jungle Fever – Dzsungelláz (1991)

Halle Berry első szerepe a Who’s the Boss? sikertelen spinoffjában, az Living Dolls sorozatban volt, de igazi, nagyfilmes debütálása Spike Lee történetében, a Dzsungellázban jött el, amely egy vegyes bőrű párról szólt az 1990-es évek New Yorkjában. Berry játssza Viviant, Gator Purify (Samuel L. Jackson) barátnőjét. Ráadásul nem Halle Berry volt az egyetlen, aki ebben a filmben lépett a filmvászonra először: Queen Latifah játszotta Lashawnt, a pincérnőt, aki egy étteremben összecsap a főszereplővel, Flipperrel, akit Wesley Snipes alakított.

Kerry Washington: Our Song (2000)

Kerry Washington

Kerry Washington az Our Song című filmben (Kép: IMDb)

Kerry Washington 12 évvel Olivia Pope megformálása előtt mutatta meg tehetségét az Our Song című filmben. A történetben Washington a 15 éves Lanisha Brownt alakítja, aki két legjobb barátnőjével együtt elkötelezett tagja a Jackie Robinson Steppers zenekarnak. A filmdráma az ő döntéseiket követi nyomon, miután a középiskolát bezárják azbesztmentesítés miatt.

Julia Roberts: Satisfaction – Gördülő kavicsok (1988)

Julia Roberts

Balról: Justine Bateman, Julia Roberts, Britta Phillips a Gördülő kavicsok című filmben (Kép: IMDb)

Julia Roberts alapvetően a Mystic Pizza (Pizzavarázs) című film óta töretlenül világsztár és arannyá válik minden szerep a kezei között, de azért előtte volt egy kis maréknyi szerepe, amelyekben nem ő volt a legnagyobb név. Bár Roberts debütálása a filmvásznon a Firehouse című filmben volt, mégis az első igazi filmszerepe Daryle karaktere volt a Justine Bateman és Liam Neeson főszereplésével készült Gördülő kavicsok filmben. A történetben Roberts és Bateman egy lány rock együttes tagjai, akik megpróbálnak nevet szerezni maguknak.

Via 

Kiemelt kép: Getty Images

Akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top