nlc.hu
Sztárok

Carrie-Anne Moss akkor és most

Ki vagyok én, ha nem Trinity? – Carrie-Anne Moss akkor és most

A Trinity szerepében hollywoodi legendává vált színésznő az elmúlt mintegy másfél évtizedet elsősorban a családjának szentelte, a Mátrix: Feltámadások című mozival azonban most visszatért a köztudatba.

Carrie-Anne Moss mindössze 11 évesen, egy kanadai musicaltársulat tagjaként kezdte színészi pályáját. Első televíziós szerepét a nyolcvanas évek végén kapta meg a Dark Justice című sorozatban, később a Melrose Place spinoffjában, a Models Inc.-ben, illetve más sorozatokban, majd B-kategóriás mozifilmekben is feltűnt. Karrierjében az áttörést kétségkívül az 1999-ben bemutatott Mátrix hozta meg, a mai napig is Trinity szerepéből ismerik a legtöbben, melyet a Mátrix – Újratöltve, illetve a Mátrix – Forradalmak című folytatásokban is eljátszott. A sci-fi sikerét követően, a kétezres évek elejétől kezdve olyan filmekben is láthattuk azonban, mint a Csokoládé, A vörös bolygó, a Memento vagy a Disturbia.   

Carrie-Anne Moss 1999-ben és 2021-ben

Carrie-Anne Moss 1999-ben és 2021-ben (Fotók: Getty Images)

Az elmúlt években kevesebbet forgatott  és ritkán hallatott magáról a médiában. A decemberben bemutatott Mátrix: Feltámadások című filmben azonban újra Trinity bőrébe bújt, amivel a mozivászonra és egyben a köztudatba is visszatért.

„Emlékszem, mi volt a menő, amikor megjelent a Mátrix, a Jóbarátok és a Szex és New York. Mindannyian, akik 20 évvel ezelőtt néztük ezeket, együtt öregedtünk” – fejtegette a színésznő a GQ magazin riportjában. 

Carrie-Anne Moss és férje, Steven Roy

A színésznő és férje, Steven Roy (Fotó: Gregg DeGuire/FilmMagic)

Moss még 1999-ben ment feleségül Steven Roy kanadai színészhez, akivel három közös gyermekük született, a ma már 18 éves Owen, a 16 éves Kaden és a 12 éves Frances. „Gyerekeim voltak és velük akartam lenni” – magyarázta az 54 éves sztár, miért csendesedett el a karrierje mintegy másfél évtizedre. Amellett, hogy ezekben az években a családjára koncentrált, elmerült a wellness, illetve a spiritualizmus különféle irányzataiban.Vegán életmódra tért át, Kundalini-gyakorló lett, később pedig Annapurna Living néven saját életmódmárkát alapított, elsősorban nők számára.

Trinity szerepében a Mátrix: Feltámadások című filmben

Trinity szerepében a Mátrix: Feltámadások című filmben (Fotó: Profimedia)

A színésznőt saját bevallása szerint nem zavarja, hogy Trinity szerepében „ragadt” és elsősorban ez határozza meg a karrierjét máig is, sőt, mint mondja, a karakter a saját mentális és spirituális utazásban is segítette. „Azt gondoljuk, hogy a Mátrix az emberiség irányító rendszere, és mégis a saját elménk Mátrixa… ez az, amin át akarok törni. Ki vagyok én, ha nem anya? Ki vagyok én, ha nem feleség? Ki vagyok én, ha nem vagyok színésznő? Ki vagyok én, ha nem anyám lánya? És végül: Ki vagyok én, ha nem Trinity?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top