Sztárok

Így néztek ki a sztárok az első szerepeikben

Van, aki már az első szerepével sztárrá vált, de olyanok is akadnak, akik kis szerepek tucatjai után jutottak csak fel a csúcsra. Hogy nézett ki Angelina Jolie, Jack Nicholson vagy Bradley Cooper, amikor megtették első lépéseiket a karrierjükben? Megmutatjuk.

Reese Witherspoon

Az első szerep: Holdember (1991)
Kevés színész kezdi a filmes karrierjét egyből egy főszereppel, de Reese Witherspoonnak ez is összejött tizenöt évesen. Egy farmon lakó lányként már egészen kiskamasz korában éli meg az első szerelmet, és ezzel együtt az első gyászt ebben a megható kis filmben.

Jack Nicholson

Az első szerep: Nyafogós gyilkos (1958)
Első filmszerepében a huszonegy éves Jack Nicholson engem erősen emlékeztetett Rátonyi Róbertre, pedig ő nem vidám kuplékat énekelt, hanem egy paranoiás embert alakított, aki gyilkosnak képzelte magát.

Bradley Cooper

Az első szerep: Szex és New York (1999)
A szívtiprók szívtiprója huszonnégy évesen mutatkozott be a kultsorozat A szingliket lelövik, ugye? című epizódjában, amiben rögtön Carrie-t próbálta elcsábítani a Porschéjével, nem túl sok sikerrel.

Hugh Grant

Az első szerep: Privileged (1982)
Ezen angol film legfőbb érdekessége, hogy Hugh Grant még Hughie Grant néven szerepelt a stáblistáján, és akkor mindössze huszonkét éves volt. Testhezálló szerepet kapott: egy egyetemistát alakított, aki a társaival egy színdarabot próbál tető alá hozni.

Eddie Murphy

Az első szerep: 48 óra (1982)
Kevés színész fut be az élvonalba az első filmjével, de Eddie Murphynek huszonegy évesen simán összejött a dolog. Azóta is ugyanazt a nagypofájú figurát játssza, csak az utóbbi két évtizedben már családbarátabb változatban.

Natalie Portman

Az első szerep: Léon, a profi (1994)
Nem csak a pasiknak jöhet össze rögtön az első filmszereppel a sztár státusz. Natalie Portman az élő bizonyíték erre: tizenhárom évesen egyből berobbant Hollywoodba a Léon, a profibéli elárvult Mathilda szerepével, aki egy bérgyilkosban talál új pótapukára.

Jessica Chastain

Az első szerep: Vészhelyzet (2004)
Hollywood vörös hajú dívája elég későn, huszonhét évesen debütált a kamerák előtt, méghozzá a Vészhelyzet című sorozatban, ahol nagyjából annyi volt a dolga, hogy aggódó arccal figyelje műtét alatt álló szerettét, miközben az orvosok összevissza lökdösik őt, mert mindig láb alatt van.

Jodie Foster

Az első szerep: The Doris Day Show (1969)
Jodie Fosterről mindenki tudja, hogy gyerekszínészként kezdte, viszont a többség tévesen úgy gondolja, hogy az első szerepe a Taxisofőr gyerekprostituáltja volt. Csakhogy Jodie a Taxisofőr előtt hét éven keresztül színészkedett a tévében egy rakás filmben és sorozatban, szóval mire oda került, már igazi veteránnak számított. Először hétévesen játszott egy szöszi kislányt egy epizód erejéig az akkoriban népszerű Doris Day Show-ban.

Matt Damon

Az első szerep: Pizzavarázs (1988)
A Pizzavarázst leginkább onnan ismerjük, hogy ez volt Julia Roberts első nagy filmsikere, pedig ebben tűnt fel először az éppen Magyarországon tartózkodó Matt Damon is tizennyolc éves korában, amint éppen homárt eszik egy asztalnál, és az egész szerepe egyetlen mondatra korlátozódik.

Tom Hanks

Az első szerep: Gyilkos randevú (1980)
A vígjáték- és drámaspecialista Tom Hanks első filmszerepe egy rá egyáltalán nem jellemző műfajhoz, a horrorhoz kötődik. A Gyilkos randevú egy klasszikus sorozatgyilkosos horror, amiben emberünk egy pszichológushallgatót alakít egy apró szerepben. A legenda szerint az alkotók annyira megszerették az akkor huszonnégy éves Hankset a forgatáson, hogy végül nem ölték meg a figuráját a filmben, pedig az eredeti forgatókönyv szerint meg kellett volna halnia.

Angelina Jolie

Az első szerep: Lookin’ to Get Out (1982)
Angelina Jolie a színészi karrierjét igazából tizennyolc évesen kezdte, viszont már korábban is szerepelt: alig hétévesen játszott édesapja, Jon Voight filmjében még Angelina Jolie Voight néven. Mindössze egyetlen jelenete és pár tőmondata volt, de a cukiságával így is ellopta a többiek elől a reflektorfényt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top