nlc.hu
Sztárok

Régi fotó Czene Attiláról és Rózsa Norbertről, aranyéremmel

Micsoda fotó Czene Attiláról és Rózsa Norbertről! Elképesztően fiatalok voltak

27 éves fotóra bukkantunk a két sportolóról, úgyhogy a múltidézés mellett azt is megnéztük, mi újság most velük, mit csinálnak manapság.

Az 1996-os atlantai nyári olimpián készült az a fotó, ahol Czene Attila és Rózsa Norbert hihetetlenül fiatalon, de annál nagyobb büszkeséggel viselik az aranyérmüket Széchy Tamás úszóedző társaságában. Czene abban az évben – mindössze 22 évesen – 200 méter vegyesen tudta megcsípni a dobogó legfelső fokát. Rózsa pedig 200 méter mellúszásban végzett az első helyen, alig két évvel idősebben.

Czene Attila, Széchy Tamás és Rózsa Norbert

Czene Attila, Széchy Tamás és Rózsa Norbert (Fotó: Fotocentral/Steindl Gabriella)

Olimpiai bajnokaink azóta már visszavonultak a versenyzéstől. Czene sport- és köztisztviselőként kezdett el dolgozni, és a tévében is feltűnt – ennek köszönheti feleségét, Bánhidi Petrát is, akivel a Szombat esti láz táncpróbái alatt találtak egymásra. A pár viszonylag későn vállalt gyermeket, amiben az is közrejátszott, hogy az úszó időközben rákos lett. Szerencsére sikeresen felgyógyult, 2017-ben pedig megszületett Laura, és Czene állítja, jobban van, mint valaha. „Azonkívül, hogy felszedtem sok-sok kilót magamra, annyival boldogabb is lettem így az évek alatt. Négyéves a kislányunk. Ez az első és a legfontosabb az életemben”mesélte tavaly Palik László műsorában.

Czene Attila

Czene Attila 2022-ben, egy díjátadón (Fotó: Fotocentral/Birton Szabolcs)

Rózsa Norbert idén töltötte az 51-et, ő a 2000-es, sidney-i olimpiai játékok után döntött úgy, hogy felhagy a versenysporttal. Az úszó a nyilvánosságtól abszolút visszavonultan éli az életét, ugyanakkor teljesítménye nem tűnt el nyom nélkül. 2005 óta az úszó Hírességek Csarnokának tagja, 2014-ben pedig elnyerte a magyar úszósport halhatatlanja címet.

Rózsa 2008-ban arról mesélt az Indexnek, hogy egy évvel korábban öngyilkosságot kísérelt meg. Egy ismerőse még időben talált rá ahhoz, hogy megmentsék az életét. Ugyanekkor mondta el azt is, hogy egy balatoni szálloda wellnesigazgatói posztját töltötte be. Hogy azóta is ott dolgozik-e, nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy tavaly karácsonykor a Macskaárvaház mögé állt támogatóként, ugyanis nagyon fontos számára a bársonytalpúak mentése és a természetvédelem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top