nlc.hu
Sztárok
Kovács Robi élete

Így él most Kovács Robi, a Kölyökidő egykori sztárja

Hétéves korában kenyérkeresővé vált.

Kovács Robi immáron 47 éves és két, csodálatos gyermek édesapja. A Meglepetés magazinnak nemcsak a korai karrierjéről, hanem arról is vallott, mire költötte az első fizetését. 

Kovács Róbert

Kovács Róbert (Fotó: Birton Szabolcs)

„Az első filmes szerepemért 150 forintot kaptam.A gázsimból megvettem azt a műanyag játékpuskát, amivel heteken át szemeztem egy trafik kirakatában. A puskán kívül még néhány üveggolyóra is futotta, így igazán elégedett voltam a fizetésemmel. Szerencsére akkoriban nem volt divat a tévében szereplők sztárolása, és a mostani celebkultusz sem. Nem vágytam rá, hogy felismerjenek. Többnyire az arcomba húzott baseballsapkát viseltem, mert nem a népszerűség élvezete miatt szerettem szerepelni. Ha viszont mostanában kedvesen megszólítanak az utcán, az boldoggá tesz, és szívesen idézem fel a múltat. Pozitív energiával tölt el, milyen sok nézőnek szereztem örömet a gyerekfilmekkel, de a Takács Vera rendezte Kölyökidővel is maradandó élményt sikerült adnunk az embereknek” – mondta az egykori gyerekszínész. Robi egyébként 2006-ban megalapította saját vándortársulatát Görbe Tükör néven.

Egy interjú során így mesélt arról, hogy miért nem láthatjuk mostanában a tévében: 

„Kisebb-nagyobb szünetekkel 25 évet voltam különböző műsorokban, ami nagy idő. Nem erőltetem, mert most vannak más dolgok az életemben, a színházi munkák mellett gyakran hívnak különböző eseményekre konferálni vagy műsort vezetni. Utazós előadások ezek, elmegyünk vidéki városokba az előadásunkkal, gyermekrendezvényeken, gyereknapokon lépünk fel.”

A mai gyerekeknek pedig ezt üzenete még 2019-ben egy beszélgetés során: „Azt üzenem, hogy használjátok ki a gyerekkor minden pillanatát, a csínytevéseket, a rengeteg közös játékot, a bandázást, hogy legyen mire emlékezni majd jókat röhögve!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top