nlc.hu
Sztárok

Kovács Robi akkor és most

A világ legrosszabb gyereke volt, szinte semmit sem változott azóta Kovács Robi

Kovács Robit hétéves korától kezdve láthattuk a képernyőn, mára azonban inkább a háttérbe vonulva maradt a szakmában.

Kovács Robit gyerekszínészként zártuk a szívünkbe, amikor hétévesen először tűnt fel a Kicsi a bors… című sorozatban, majd még inkább rajongtunk a ma már 45 éves színészért, amikor 1987-ben láttuk A világ legrosszabb gyereke és az Öcsi, a sztár című ifjúsági filmekben. A világ legrosszabb gyereke film forgatásáról így nyilatkozott Kovács Robi:

Elsősorban munka volt (ha ennek súlyát gyerekként nem is éreztem át teljesen), hiszen egy elég nagy apparátus dolgozott szoros időbeosztással a produkcióért. Viszont az a furcsa világ, amibe belecsöppentem és rácsodálkoztam, életre szóló élményt jelentett.

Már a tinikor küszöbén álltunk, amikor elkezdődött a Kölyökidő, melynek szintén Kovács Robi volt az egyik műsorvezetője többek között Acél Rékával és Szekeres Nórával együtt. Megkerülhetetlen jelenség volt a 80-90-es években, egy évtizedig rendszeresen a képernyőn volt, aztán ahogy kinőtt a vásott gyerek szerepkörből, úgy vonult egyre inkább háttérbe a műsorok készítésében.

Kovács Robi fiatalon és felnőtten

Kovács Robi gyerekszínészként és 2018-ban (Kép: smagpictures.com)

Arra is emlékszünk, mennyire csodálkoztunk, hogy pont Kovács Robit, mindenki kedvenc gyerekszínészét, aki már számtalanszor bizonyított filmekben és a tévében, hogy mennyire a kisujjában van a szakma, mégsem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Végül Gór Nagy Mária színitanodáját végezte el, vezetett vetélkedő műsort és 1996 óta a színpadon is játszik, sőt, Görbe Tükör néven a feleségével saját színtársulatot is alapított 2002-ben. Ma pedig már főleg koreográfusként és rendezőként dolgozik, a képernyőt pedig meghagyja másoknak.

Egy interjú során így mesélt Kovács Robi arról, hogy miért nem láthatjuk a tévében: „Kisebb-nagyobb szünetekkel 25 évet voltam különböző műsorokban, ami nagy idő. Nem erőltetem, mert most vannak más dolgok az életemben, a színházi munkák mellett gyakran hívnak különböző eseményekre konferálni vagy műsort vezetni. Utazós előadások ezek, elmegyünk vidéki városokba az előadásunkkal, gyermekrendezvényeken, gyereknapokon lépünk fel.”

Kovács Robi
Megnézem
Összes kép (7)

Kovács Robinak két gyereke van, az apaságról így vallott a Best magazinnak: „Mindig meglepődnek az emberek azon, milyen szigorú és következetes vagyok. Klasszikus apának tartom magam, aki ha kell, rendet tesz otthon. A feleségemmel a srácok szembeszállnak, de velem ez teljesen máshogy zajlik.” 2017-ben láthattuk apát és lányát, Kincsőt a Vigyázat, gyerekkel vagyok! műsorban, akkor Kincső árulta el Kovács Robiról, hogy attól még, hogy felnőtt, nem sokat változott, ugyanolyan rosszcsont maradt: „Az én apukám, amikor akkora volt, mint én, rengetegszer volt benne a tévében. Most is ugyanúgy néz ki, mint kiskorában: vörös a haja, szeplős az orra, és nagyon-nagyon sokat mosolyog. Az én apukám volt a világ legrosszabb gyereke, és még most is az.” Persze erre apának is megvolt a maga válasza: „Kincső a külső szemlélő számára nagyon rendes, és szófogadó kislány, de ahogy minden gyerek, otthon egy kicsit más arcát mutatja, de ezt nem panaszképpen mondom. Szigorúbb vagyok, mint ahogy azt elképzelik rólam. A másik, amit elmondanék, hogy hirtelen haragú vagyok, és néha szabadszájú.”

A mai gyerekeknek pedig nagyon kedves üzenetet küldött még 2019-ben egy interjú során: „Azt üzenem, hogy használjátok ki a gyerekkor minden pillanatát, a csínytevéseket, a rengeteg közös játékot, a bandázást, hogy legyen mire emlékezni majd jókat röhögve!”

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top