nlc.hu
Sztárok

Nem csinál több lemezt Horváth Charlie

Horváth Charlie úgy döntött, befejezi: „Nincs értelme”

Már nem vonzza a hangzavar, a nyüzsgés és az éjszakai élet.

Drámai bejelentést tett Horváth Charlie. A 75 éves énekes arra jutott, hogy nem készít több lemezt. Az okokról a Blikknek vallott

Eldöntöttem, hogy nem csinálok több lemezt. Nincs értelme. A legutolsó albumom másfél éve jelent meg, platinalemez lett belőle. Mégis azt látom, lejárt az ideje ennek. Az új autóban már nincsenek CD-lejátszók. A fiatalok bármit letölthetnek maguknak. Nagyjából 700 dalom van, (…) de a rádiók mindig ugyanazt a 4-5 nótát játsszák tőlem. Egészen lehangoló” – indokolta Horváth Charlie, aki fellépésekből is már egyre kevesebbet vállal.

Horváth Charlie

Jövőre még kevesebbszer áll színpadra Charlie – Fotó: MTI/Filep István

Ebben az évben 65 bulit nyomtam le. Igaz, ez már jóval kevesebb, mint a tavalyi 110 koncert. Még bírom, de vissza kell venni a tempóból. Jövőre még kevesebb fellépést vállalok” – árulta el a bulvárlapnak a Liszt Ferenc-díjas énekes, aki a nyüzsgő éjszaki élet helyett immár jobban szeret otthon lenni. 

“Otthon érzem magam a legjobban, s persze, néha a barátaimmal. Aztán megyek ki Katikához a temetőbe. (…) Olykor jön hozzám a fiam és az unokám” – mondta.

A Generál és a Decca egykori zenésze amúgy a nyolcvanas években főleg külföldön zenélt, ismertebb itthoni karrierje már 40 éves kora után kezdődött, amikor a 80-as évek végén megalakították a Tátrai Bandet, illetve beindította szólókarrierjét. “Még hosszú hajam volt és nagyon fiatal voltam, heti 40 órákat próbáltam éjjel-nappal, mert nagyon be akartunk futni. Na, azok voltam a kedvenc éveim. Éreztük, hogy tehetségesek vagyunk, csajoztunk, buli volt és jól éreztük magunkat” – így nosztalgiázott még 2 évvel ezelőtt, amikor életműdíjat kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top